Apple slofie trademark patent

De nieuwe iPhone 11 introduceert de 'slofie' en Apple heeft zonet een patent op genomen op deze plots populaire term.

Advertentie

De ‘slofie’, na het Apple lanceringsevernement van vorige week zagen we ze verschijnen op de Instagram- en YouTube-accounts van menig aanwezige pers en influencers. Het gaat om slow motion selfies van 120 frames per seconde. De term leek bijna voor de grap gekozen. Maar in de dagen nadien werd slofie op sociale media vaak gebruikt. Dat was reden genoeg voor Apple om er een patent op te nemen. 

Omdat de nieuwste generatie iPhones de eerste zijn met deze technologie is te begrijpen dat Apple een patent wil op de benaming. Dit vooral om te voorkomen dat andere smartphoneproducenten de term ook gaan gebruiken om hun toestellen te promoten. Het voorkomt ook dat er plots tientallen slofie camera-apps verschijnen in de App Store. Op het patent wordt de slofie omschreven als ‘downloadable computer software for use in capturing and recording video’. 

De vraag blijft dan natuurlijk waarom Apple gekozen heeft voor ‘slofie’ en niet ‘slowfie’, wat ons alvast een pak logischer lijkt. Maar goed, het is natuurlijk aan Apple om te kiezen hoe zij de 400 dollar die nodig was om het patent in te dienen besteden. 

Morgen verschijnt de iPhone 11 hier in België, verwacht alvast een hoop slow motion beelden op je verschillende tijdlijnen. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here