Apple iOS 13

Sinds de avond van 19 september kunnen iPhone-bezitters de nieuwe versie van iOS downloaden. Een van de voornaamste toevoegingen is de donkere modus.

Vanaf nu kan iOS 13 gedownload worden door iedereen met een iPhone. Het is de eerste keer dat de iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus geen softwareupdate meer zullen ontvangen. Deze update is dus weggelegd voor iedereen die een iPhone 6, iPhone SE of recenter heeft.

Nieuwigheden

Gebruikers kijken uit naar iOS 13 omwille van de aanwezigheid van de donkere modus. Wanneer deze wordt geactiveerd, worden het besturingssysteem en apps van Apple weergegeven in een donkere modus. Het is aan de app-ontwikkelaars om ook ondersteuning voor hun applicatie(s) in te bouwen.

Verder heeft de Foto’s-applicatie ook een update gekregen om er een aangenamere browse-ervaring van te maken. Het is nu makkelijker om mooie herinneringen terug te beleven, onder andere met video’s die automatisch afspelen bij het browsen. Er werden ook nieuwe mogelijkheden toegevoegd voor het bewerken van foto’s en video’s.

ios 13 foto's
De Foto’s-applicatie is een van de applicaties die op de schop werd genomen

In iOS 13 introduceert Apple ook een nieuwe (en naar eigen zeggen veiligere) manier om in te loggen op applicaties en websites. De functionaliteit heet ‘Sign in with Apple’. In plaats van een afzonderlijk account aan te maken bij platformen, zal Sign in with Apple de ontwikkelaars voorzien van een willekeurig ID. Op die manier heeft Apple wel toegang tot je gegevens, maar geen enkele andere ontwikkelaar. Wil de ontwikkelaar toch je e-mailadres, dan kan je via Apple een willekeurig e-mailadres genereren die vervolgens de e-mails doorstuurt naar je persoonlijke adres. Zo blijft je persoonlijke adres persoonlijk.

Tot slot hebben Apple Maps en de Herinneringen-app een grote update gekregen, net zoals vele andere Apple-apps. Uiteraard zijn er ook de gebruikelijke prestatieverbeteringen. Apps zouden nu kleiner moeten zijn zodat deze sneller kunnen starten en updates minder bandbreedte in beslag nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here