BMW

Apple CarPlay maakt een voorsprong op Android Auto met 'dual-screen'. Echter is er geen enkele moderne wagen die erop voorzien is.

Advertentie

In iOS 13 heeft  het Apple CarPlay-systeem een grondige update gekregen. Echter zullen niet alle functies meteen beschikbaar zijn in je wagen. Simpelweg omdat de huidige wagens niet voorzien zijn op de nieuwe nieuwe mogelijkheden, dat meldt The Verge.

Apple CarPlay

Eén van de grootste nieuwigheden in Apple’s CarPlay is ‘dual-screen’. Die geeft je de mogelijkheid om op twee verschillende displays in je wagen een andere applicatie te openen. Zo kan je bijvoorbeeld Spotify op je infotainmentsysteem openen en Google Maps tonen op het display aan je stuur.

Leuk, maar…

Dat klinkt allemaal heel leuk. Ik zou er zelf meteen mee aan de slag willen. Maar er is één groot nadeel: er is namelijk geen enkele moderne wagen voorzien op Apple’s nieuwe mogelijkheden. De Amerikaanse iPhonebouwer heeft hiermee wel al een aantal stappen voorsprong op Android Auto. Ontwikkelaars kunnen vanaf nu aan de slag met de nieuwe functies om zo CarPlay naadloos in infotainmentsystemen met twee schermen in te werken.

The Verge contacteerde verschillende grote autobouwers als Ford, VW, BMW of Toyota maar kreeg overal ongeveer hetzelfde antwoord: ‘we zijn ermee bezig’ of ‘er zijn momenteel nog geen plannen rond de nieuwe ‘dual-screen’.