Nieuws

Succes Apple iPhone 11 historisch laag in China

De startverkoop van de Apple iPhone 11 trok dit jaar minder Chinese fans. Die wachtrijen zijn echter geen voorbode voor een tegenvallende iPhone-verkoop in China.

Sinds vorige week zijn Apple’s nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro/Max ook bij ons beschikbaar. Volgens de eerste berichten zouden de nieuwe modellen aantrek hebben. De verkoop loopt vlotjes, voornamelijk door de nieuwe kleuren die mogelijk zijn op de 11e generatie iPhones.

Apple iPhone 11 in China

Zoals ieder jaar krijgt Apple voldoende media-aandacht rondom zijn nieuwe toestellen. In veel landen gaan Applefans dan ook in de rij staan bij officiële Apple Stores om als eerste aan de slag te kunnen met de nieuwe smartphones.

Echter was die populariteit van een heel ander kaliber dit jaar. Op de startdag van de verkoop in China waren de rijen opvallend kleiner dan de jaren voordien, dat meldde Reuters. Er zouden maar tientallen fans in de wachtrij hebben gestaan, een schril contrast met de honderden ongeduldige Chinese iPhone-fans van de jaren daarvoor.

Populair

Toch zou de iPhone 11 verkopen als zoete broodjes in China. Volgens de Chinese e-commerce website JD.com zouden er dit jaar 480% meer pre-orders geregistreerd zijn dan bij de verkoop van de iPhone XR vorig jaar. Voornamelijk door nieuwe kleuren en lagere prijzen zou de 11e generatie iPhones weer aantrek hebben.

Hier komt Huawei om de hoek loeren. De Chinese smartphonegigant wil uiteraard in eigen land blijven presteren. En desondanks de huidige problemen met het Amerikaanse handelsverbod lijkt het bedrijf zijn marktaandeel in thuisland China toch te vergroten. Een groot verschil met Apple, door een lagere prijszetting slaagde het bedrijf erin om zijn marktaandeel stabiel te houden. Dat berichtte Bryan Ma, topman bij IDC China, begin deze maand op Twitter . Een belangrijke factor in de huidige smartphonesector is 5G-ondersteuning, en daar knelt het schoentje bij de Amerikaanse iPhonegigant.

5G ontbreekt

Zowel de iPhone 11 als de 11 Pro/Max ondersteunen geen 5G. Vooral voor de Chinese consument is dat jammer aangezien de nieuwe netwerktechnologie in de komende maanden uitrolt in China. Daarop hebben concurrenten als Huawei en Vivo ingespeeld en hun nieuwste toestellen voorzien van 5G-ondersteuning.

Sociale media doet zijn ding

Desondanks het gebrek aan 5G-ondersteuning meldde Forbes dat de nieuwe generatie Apple smartphones in de top 20 van zoekopdrachten stond op het Chinese sociale mediaplatform Weibo. De nieuwe iPhonemodellen zijn dus wel degelijk een ‘hot topic’ in China. Vandaag is het ook nog te vroeg om al uitspraken te doen over de populariteit van de nieuwe smartphones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business