Nieuws

Google Play Pass: abonnement voor Android applicaties

De Google Play Pass abonnementsdienst komt niet geheel uit het niets. De dienst lijkt te willen concurreren met Apple Arcade.

Dat er het een en ander gejat wordt in de technologiewereld, daar zal je vast niet van opkijken. Sommige bedrijven maken het echter wel heel bont. Een goed voorbeeld is Apple Arcade. Deze gamedienst is een exclusief abonnement voor iOS-gebruikers die voor een maandelijks bedrag iOS games kunnen spelen. Nog geen week later wordt voor Android de Google Play Pass abonnementsdienst uit de doeken gedaan. Toeval?

Google Play Pass

Toeval of niet, Google Play Pass is een uitkomst voor iedereen die veel betaalde apps en games kopen. De abonnementsdienst bevat honderden applicaties en games. Deze apps zijn vrij van advertenties. In tegenstelling tot Apple Arcade zijn er (vooralsnog) geen Android applicaties in de abonnementsdienst die exclusief voor Google Play Pass gebruikers zijn.

Op het moment van schrijven heeft Google Play Pass 350 applicaties in beheer. De soorten apps verschillen: zo zitten handige applicaties als AccuWeather en Photo Studio Pro in de portfolio van de dienst, maar kun je ook genoeg leuke games spelen. Denk hierbij aan Star Wars: Knights of the Old Republic, Risk, Monument Valley, Sago Mini Pet Cafe en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ben je ervan overtuigd dat Google Play Pass een toevoeging aan je leven is en wil je een abonnement afsluiten? Dan is het prettig om te weten dat je met maximaal vijf familieleden of vrienden dit abonnement kunt delen. De Play Pass is geldig op zowel smartphones als laptops en tablets die op Android draaien. Voor de abonnementsdienst heeft Google, om het overzicht te bewaren, een speciale tab met Play Pass content gemaakt.

Release en prijs

Google Play Pass voor Android lanceert volgende week officieel in de Verenigde Staten. De dienst kost daar 4,99 dollar per maand. Het is nog niet bekend of en wanneer de dienst eventueel de oversteek maakt naar Europa, laat staan de Benelux.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business