Nieuws

Xiaomi Mi Mix Alpha: toestel met 180 procent screen-to-body ratio

De Xiaomi Mi Mix Alpha bestaat voornamelijk uit scherm. Heel veel scherm. De telefoon heeft een screen-to-body ratio van maar liefst 180,6 procent.

De wereld van smartphones lijkt af en toe qua innovatie de top bereikt te hebben. De telefoons van de doorsnee consument verschillen niet zo heel veel met die van een jaar of twee geleden. Wel zijn er steeds meer ‘alternatieve’ telefoons te vinden. Denk hierbij aan een Galaxy Fold, of de Royole FlexPai. Met de Xiaomi Mi Mix Alpha geeft de Chinese fabrikant een nieuwe dimensie aan het scala van alternatieve smartphones.

Xiaomi Mi Mix Alpha officieel

De Xiaomi Mi Mix Alpha is een high-end smartphone met een scherm dat vrijwel volledig doorloopt aan de achterzijde. De telefoon heeft een screen-to-body ratio van maar liefst 180,6 procent. De bovenste en onderste rand zijn gemaakt van aero-grade titanium dat nog lichter dan roestvrij staal moet zijn.

Het scherm zit zoals gezegd dus helemaal om de telefoon heen. Aan de achterzijde zorgt een verticale streep ervoor dat het display niet helemaal rondom het toestel zit. In deze streep vind je een andere, bizarre feature: een 108-megapixelcamera die foto’s kan schieten in een resolutie van 12.032 bij 9.024 pixels.

Verder vinden we een 20-megapixelgroothoeklens terug met 1,5cm super macro fotografiekwaliteiten. Ook is er een 12-megapixeltelelens aanwezig met 2x optische zoom en autofocus. Een frontcamera is niet inbegrepen, omdat deze ook eigenlijk niet nodig is. Naast de camerastreep aan de achterzijde zit namelijk ‘gewoon’ een groot genoeg scherm om een mooi zelfportret te maken.

Vrijwel toetsloos

Fysieke toetsen zijn er, buiten de aan/uit-knop aan de bovenzijde, niet te vinden. In plaats daarvan heeft de Xiaomi Mi Mix Alpha drukgevoelige zijkanten. Ook andere belangrijke componenten vinden we terug onder het display, waaronder een vingerafdrukscanner en een akoestische technologie die de speakers moet vervangen.

Onder de motorkap is de crème de la crème van hedendaagse specs aanwezig. Denk hierbij aan de Snapdragon 855+ chipset, 12GB RAM en 512GB aan intern opslaggeheugen. Ook ondersteunt de Mi Mix Alpha 5G netwerken van de drie grootste Chinese providers. De batterijcapaciteit bedraagt 4050 mAh en 40W snellaad-ondersteuning.

Releasedatum en prijs

Je denkt nu wellicht: die Mi Alpha ziet er zo futuristisch uit, dat moet toch wel een concept zijn? Het tegendeel is waar. Xiaomi meldt dat de telefoon op kleine schaal al geproduceerd wordt. De release vindt plaats in december, maar het is niet duidelijk of Xiaomi de Mi Mix Alpha buiten China uitbrengt. Geïnteresseerden mogen wel diep in de buidel tasten: de smartphone kost 19,999 yuan, omgerekend ongeveer 2.560 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business