Nieuws

Apple Music voor Android kan nu op Chromecast afgespeeld worden

Apple Music heeft heel wat nieuwe functies gekregen de voorbije maanden. De optie om naar een Chromecast muziek te spelen hoort daar nu ook bij.

Android-gebruikers van Apple Music hadden tot voor kort een groot nadeel tegenover Spotify-gebruikers. Zij hadden namelijk niet de mogelijkheid om hun muziek af te spelen via een Google Chromecast. In Spotify is de functie al een tijdlang beschikbaar en heb je slechts enkele tikjes nodig om je muziek naar een Chromecast te streamen. Apple Music heeft zijn achterstand eindelijk ingehaald en bevat nu ook die optie.

De functionaliteit om naar een Chromecast te streamen was al beschikbaar in de bèta-versie van Apple Music op Android. Na een testperiode van ongeveer een maand wordt de functionaliteit officieel beschikbaar voor iedereen.

Apple Music naar je Chromecast streamen

Qua werking verschilt Apple Music weinig van Spotify. Ook hier krijg je onderaan je scherm een Cast-icoontje te zien als er een beschikbaar apparaat (of meerdere) in de buurt is. Tik op het icoontje en de verschillende opties verschijnen. Kies hier dan het toestel uit waar je naar wilt streamen en je bent klaar. Onderstaande GIF laat zien hoe dit in de praktijk verloopt.

Je kan bovendien niet alleen naar een Chromecast streamen, maar ook naar eender welke smart speaker met Google Assistant of Amazon Alexa integratie. Ook die speakers verschijnen tot slot in hetzelfde menu waar je Chromecast staat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business