Nieuws

Teardown iPhone 11 wijst op makkelijk vervangbaar display

Tijdens het uiteen halen van de iPhone 11 werd duidelijk dat een kapot scherm makkelijk te vervangen is. Een kapotte achterkant vervangen is moeilijker.

De nieuwe iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max zijn intussen een kleine week in ons midden. De heren van iFixit hebben intussen de drie nieuwe iPhones uit elkaar gehaald om ze een score voor repareerbaarheid te geven. De iPhone 11 heeft hier een matige score van 6 op 10 gekregen.

Er zijn duidelijke plus- en minpunten aanwezig. Het display is bijvoorbeeld enorm makkelijk te vervangen. Bij het aanbrengen van een nieuw display moet er bovendien niet veel hardware omgewisseld worden. De glazen voor- en achterkant van de iPhone 11 zorgen er weliswaar voor dat hij niet de meest stevige smartphone is. Als die glazen achterkant kapot zou gaan, dan kan dit ook alleen opgelost worden door de volledige behuizing te vervangen. Een beschermend hoesje is dus een must hier.

Bron afbeelding: iFixit

Deze zogenaamde teardowns leggen vaak ook andere dingen bloot. Zo zag iFixit dat de iPhone 11 hetzelfde Logic Board (Apple’s moederbord) heeft als zijn twee grote broers. Bij de batterij was er echter een duidelijk verschil te zien.

Omgekeerd draadloos laden?

Naar aanloop van de lancering van de iPhone 11 waren er geruchten dat de toestellen omgekeerd draadloos laden zouden ondersteunen. Zowel de vlaggenschepen van Samsung, de Galaxy S10 Plus en Galaxy Note 10 Plus, als die van Huawei, de Mate 20 Pro en P30 Pro, ondersteunen deze functie. Zij kunnen zichzelf omtoveren tot een draadloze oplader zodat je andere apparaten draadloos kunt opladen op de achterkant.

Van Apple werd hetzelfde verwacht en de teardowns van de iPhone 11 Pro en Pro Max wezen erop dat die verwachting bijna werkelijkheid was geworden. Rondom de batterij waren onderdelen aanwezig die nodig waren om omgekeerd draadloos laden mogelijk te maken, zoals een extra plaatje onder de batterij en verbeterd temperatuurmanagement. Die twee zaken zijn daarentegen niet aanwezig in de gewone iPhone 11. Het is dus vrij zeker dat Apple plannen had om de twee duurdere iPhones te voorzien van omgekeerd draadloos laden. De gewone iPhone 11 viel hier dus uit de boot.

Achteraf bekeken zijn alle nieuwe iPhones uit die boot gevallen, maar de goedkoopste van het trio werd blijkbaar nog iets eerder overboord gegooid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business