Nieuws

Google Chrome update deed Mac Pro’s massaal crashen

Maandag weigerden een heleboel Mac Pro’s in Hollywood plots op te starten. De boosdoener was een update van de Google Chrome browser.

Maandagmiddag ging alles er rustig aan toe in de grote tv- en filmstudio’s in Hollywood. Dat veranderde snel toen de meeste Mac Pro’s plots weigerden op te starten. Het duurde even voor de schuldige werd gevonden. De oorzaak van de opstartproblemen lag namelijk bij een eenvoudige update van Google Chrome.

Een support-medewerker van Google lichtte het probleem verder toe: “We hebben ontdekt dat een Chrome-update verstuurd is met een bug die systeembestanden van macOS-apparaten beschadigt. We hebben de release gepauzeerd en werken aan een update die het probleem zal aanpakken.”

Het probleem lag specifiek bij Google Keystone, wat ervoor zorgt dat Google-software up-to-date blijft. Versie 1.2.13.75 bevatte een bug die het bestandssysteem op macOS-toestellen met System Integrity Protection (SIP) beschadigde. Opvallend is dat ook toestellen zonder SIP getroffen zijn door de bug.

In het beste geval heb je de Chrome-update niet gedownload en werkt je laptop nog steeds. Als je de update toch binnengehaald hebt en je Mac niet meer wil opstarten, dan kan je dit handmatig oplossen. De oplossing is weliswaar niet enorm voor de hand liggend, dus heeft Google een stap-voor-staphandleiding geplaatst op het Support-forum.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business