Nieuws

iPhone 11 toont waarschuwing bij scherm dat is vervangen

Als de iPhone 11 geen origineel scherm heeft, dan wordt de gebruiker daarvan op de hoogte gesteld. Dit kan namelijk zorgen voor problemen, zo laat Apple weten.

Stel, je hebt net de nieuwe iPhone bemachtigd en laat hem uit je handen vallen. Het scherm is kapot en je laat hem repareren, maar niet door Apple zelf. Of je hebt de iPhone 11 van iemand overgekocht die hem ergens anders heeft laten repareren. Dan krijg je vanaf nu een waarschuwing te zien dat jouw telefoon niet over het originele Apple-scherm beschikt.

Problemen

Op het ontgrendelscherm van je iPhone wordt de volgende melding getoond: “Belangrijk scherm bericht, het is onmogelijk om te verifiëren dat deze iPhone over een origineel Apple display beschikt”. De waarschuwing blijft vervolgens vier dagen staan en je kunt hem daarna terugvinden in het instellingenmenu. Deze maatregel kondigde Apple aan op hun website. De melding is overigens alleen op de nieuwe iPhones te zien. Reden voor deze waarschuwing is dat een nieuw scherm dat niet is vervangen door een officieel reparatiepunt van Apple, voor problemen zou zorgen. Zo laat het bedrijf weten:

“Een niet-origineel display kan compatibiliteits- of prestatieproblemen veroorzaken. Er kan zich bijvoorbeeld een probleem voordoen na een iOS-software update die schermupdates bevat”.

Als je naar een andere reparateur gaat, is volgens Apple de kans groot dat die andere onderdelen gebruikt. Dan kunnen er problemen ontstaan met het Multi-touch, het reageert vervolgens niet goed of het scherm wordt niet uitgeschakeld tijdens telefoongesprekken. Of er kunnen problemen zijn met de helderheid van het scherm of de kleuren, zoals functieverlies van de ambient light sensor dat ervoor zorgt dat het scherm wordt gedimd of onjuist wordt verlicht. Ook kan het leiden tot een batterij die snel leeg is.

Onafhankelijk reparatieprogramma

Aangezien de Apple-reparatiepunten vrij gering zijn, is het bedrijf begonnen met een speciaal programma waarmee ze onafhankelijke reparatiewinkels voorzien van training, hulpmiddelen en originele reserveonderdelen. Zo kun je als iPhone-gebruiker bij meerdere reparatiepunten terecht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business