Nieuws

Apple iPhone 12 zal geen notch meer hebben

Nieuwe geruchten suggereren dat de iPhone 12 volgend jaar geen notch meer zal hebben. Neemt Apple afscheid van zijn schoonheidsvlekje?

De verkoop van de Apple iPhone 11 is nog maar een goede week opgang, maar de geruchten over Apple’s volgende vlaggenschip gaan al serieus de ronde. Deze keer is het de gekende Ben Geskin die naar buiten kwam met iPhonenieuws.

Apple en de notch

Die gekende notch van Apple toch. Hij staat er nog steeds in. Iedereen had verwacht dat hij er in de 11e generatie zou worden uitgehaald. Toch besliste het bedrijf daar anders over. Waarschijnlijk met goede redenen. De notch is door de jaren heen ook een soort van designstatement van de iPhonebouwer geworden, vermoedelijk dat hij daarom nog niet de vuilbak in gaat.

Volgens Geskins informatie zou de volgende iPhone dus geen notch meer krijgen. In de afbeeldingen zien we dat Apple bovenaan nog wel een hele dunne schermrand zou behouden om allerlei sensoren en natuurlijk camera’s te verwerken. Er zijn al toestellen waarbij die zelfs achter het scherm zitten, maar die oplossing verlaagt de kwaliteit van de foto’s veel te drastisch.

iPhone 4 komt weer boven

Eerder deze week kwam een ander gerucht naar boven. Het bedrijf zou het design van de iPhone weer van onder het stof zou halen. De iPhone 12 zou daarmee de gekende afgeronde hoeken en metalen frame weer krijgen die we hadden in de vierde generatie.

Tot slot zou de iPhone 12 misschien wel eens een afdrukscanner onder het scherm kunnen krijgen. Maar de grootste misser moet er in de volgende versie ongetwijfeld bijkomen: 5G. In Europa is 5G nog niet echt een ding of uitgerold. Zeker in België niet. Toch wil je vandaag een toestel kopen dat binnen een jaar of twee 5G ondersteunt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business