Nieuws

KPN heeft vervanger voor Leroy gevonden

Na de stopzetting van Dominique Leroy haar kandidatuur kondigt KPN vandaag al een vervanger aan: Joost Farwerck neemt vanaf 1 december de leiding.

De kogel is door de kerk. De Nederlandse telecomprovider KPN heeft een vervanger gevonden voor kandidaat Dominique Leroy. Die laatste haar kandidatuur werd gisteren nog door KPN ingetrokken.

KPN

De vervanger is Joost Farwerck. Hij wordt de nieuwe CEO van de Nederlandse telecomgigant en begint ook op 1 december 2019. Farwerck is 54 jaar oud en is vandaag de dag al operationele topman en vice-voorzitter van het directiecomité bij KPN.

De voorzitter van de Raad van Bestuur, Duco Sickinghe, vertelt daarover: ‘Joost Farwerck is een telecomprofessional met ervaring. Hij kent de onderneming van binnen en buiten en weet in welke omgeving het bedrijf opereert.’ Het bedrijf heeft er dus alle vertrouwen in dat Farwerck de juiste keuze is.

Van Leroy naar Farwerck

Farwerck zelf liet weten dat ‘hij zijn rol met plezier gaat vervullen’. Hij stelt dat KPN een bedrijf met een realistische strategie is met goede prestaties op de Nederlandse telecommarkt. Naast Farwerck begint ook Chris Figee vanaf 1 februari 2020. Hij moet de rol van financiële topman gaan vervullen. Figee neemt daarmee de verantwoordelijkheden van voormalig minister Jan Kees de Jager over.

Proximus CEO

Leroy haar nieuwe jobkans is dus verdwenen, maar het hele Proximusdebacle is nog niet voorbij. Vlak voordat Dominique Leroy de overstap ging aankondigen naar KPN zou ze ‘nog snel’ haar pakket aandelen in Proximus verkocht hebben. Dat zou beschouwd worden als handel met voorkennis en wordt op het moment van schrijven nog onderzocht.

Het nieuws over de aandelenverkoop en het daarop volgende onderzoek heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse telecomgigant besliste om niet verder in zee te gaan met Leroy. Het bedrijf wil uiteraard zijn eigen imago en credibiliteit niet beschadigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business