Instagram Threads

Met Threads voor Instagram lanceert Facebook een vrij schaamteloze kopie van Snapchat. We vertellen je er graag meer over.

Snapchat is al enkele jaren op de markt, en heeft ondanks wat dipjes hier en daar nog altijd een grote gebruikersschare. Tot op heden wist geen enkele copycat Snapchat met succes te verslaan. De enige applicatie die enigszins nog wat gebruikers heeft afgesnoept, is Instagram. Denk bijvoorbeeld aan Instagram Verhalen. Facebook heeft nu echter een wel heel schaamteloze kopie gelanceerd van Snapchat, namelijk Threads.

Instagram Threads

Threads is bedoeld als een tweede applicatie naast Instagram. De nieuwe app is een instantmessaging-app en richt zich voornamelijk op het delen van foto’s en video’s met (hechte) vrienden. Dit gebeurt in groepen en in individuele chats. Belangrijk: hoewel Threads gebruikmaakt van je Instagram-volgers voor chats en dergelijken, is de app geen onderdeel van Instagram. Gebruikers kunnen ook in de nieuwe Facebook-app zelf een lijst van vrienden aanmaken.

Instagram Threads

Open je de applicatie, dan activeert de app automatisch de frontcamera. Gebruikers kunnen snelkoppelingen maken in de app om zo snel mogelijk beelden te delen. Ook is het mogelijk om berichten uit te wisselen, waaronder groepschats. Daarnaast is het mogelijk om een status in te stellen. Helemaal nieuw is Auto Status, waarbij de app volgens Facebook automatisch context deelt van waar je bent, zonder exacte coördinaten te tonen. Denk hierbij aan dat je bijvoorbeeld in een café zit. Dit meldt Threads ook, zonder de exacte naam op te geven van het café.

Voor Auto Status vraagt de nieuwe applicatie je locatie, beweging, accustatus en netwerkconnectie van je smartphone. Exacte locatiegegevens worden niet gebruikt voor relevante advertenties. Wel gebruikt Facebook data via het sociale netwerk en Instagram om gericht te adverteren. Of het een doorslaand succes gaat worden, wagen we te betwijfelen.

Lees meer: Facebook betaalt gebruikers in ruil voor hun privacy