Nieuws

Duitse regering moet Microsoft 800.000 euro betalen voor verlengde updates Windows 7

Het niet of laattijdig upgraden van Windows 7 naar Windows 10 kan een dure grap zijn. Vraag dat maar aan de Duitse regering.

Sinds vorige week woensdag heeft Microsoft de ondersteuning voor het besturingssysteem Windows 7. Tot die datum konden particulieren en bedrijven gratis upgraden. Ze kunnen in ieder geval niet zeggen dat ze niet gewaarschuwd zijn, want Microsoft stuurde al enkele maanden uit naar computers die nog Windows 7 hebben om ze aan te sporen een grote update uit te voeren.

Maar een week na het stopzetten van beveiligingsupdates draaien nog miljoenen computers op Windows 7. Om hen toch niet helemaal aan hun lot over te laten, voorziet Microsoft een tussenoplossing voor bedrijven die nu met de handen in het haar zitten. Zij kunnen – tegen betaling uiteraard – nog verlengde beveiligingsupdates krijgen voor Windows 7 computers tot al hun machines geüpdatet zijn.

Dure rekening

Maar dat zal de bedrijven wel wat kosten. Het verlengen van de updates kost €22,5 per machine voor de rest van 2020, €45 per computer vanaf 2021 en €90 vanaf 2022. De prijzen zijn wel onderhandelbaar afhankelijk van het aantal computer van het bedrijf. Dus bedrijven die nog duizenden computers hebben die op Windows 7 draaien, kunnen er nog een beetje goedkoper vanaf komen.

Met dit probleem wordt de Duitse regering nu geconfronteerd. De Duitse krant Handelsblatt schreef dat op 14 januari nog minstens 33.000 PC’s die door de regering gebruikt wordt nog gebruikt maakte van Windows 7. Die informatie bekwam de krant van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De Duitse regering was wel volop bezig met het upgraden van zijn 85.000 computers, maar heeft de updates dus niet tijdig kunnen afronden. Voor die PC’s moet de regering nu de updates verlengen. Het kan zich niet veroorloven dat de computers onbeveiligd voor virussen en aanvallen met ransomware. Volgens Handelsblatt zal dat het land rond de 800.000 euro kosten.

Het toont aan dat je het onvermijdelijke nooit tot het laatste moment moet uitstellen. Heb jij een laptop of computer die nog steeds draait op Windows 7? Aarzel dan niet om de upgrade naar Windows 10 zo snel mogelijk uit te voeren!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business