iPhone 11

De populaire smartphonebouwer Apple zou via een patentaanvraag bekijken of het zijn logo op de achterkant van iPhones als notificatie-led kan gebruiken.

Advertentie

Op AliExpress vind je er alle tools voor, voor nog geen 10 dollar. Het Apple-logo op de achterkant dat licht geeft of als notificatie-led wordt gebruikt. Al jaren vraagt een aanzienlijk deel iPhonegebruikers deze mogelijkheid. De geruchten gingen eerder ook al rond, maar nu zou Apple Insider ontdekt hebben dat het bedrijf een nieuw patent heeft aangevraagd met betrekking tot een eventuele notificatie-led op de achterkant.

Apple-bedrijfslogo

Concreet gaat het dus om het bedrijfslogo op de achterkant van je iPhone. In de aanvraag van het patent staat een beschrijving waarin het logo als decoratie zou kunnen oplichten of gebruikt worden voor notificaties.

Het staat er niet letterlijk in, maar in de patentaanvraag wordt constant verwezen naar een telefoon van het Amerikaanse smartphonemerk. Bijvoorbeeld wanneer je een bericht of mail krijgt, zou het logo kunnen knipperen. Momenteel wordt er ook enkel verwezen naar een telefoon; tablets of laptops worden daarbij niet aangehaald.

Apple
Afbeelding: Apple Insider

Aanvraag wil niets zeggen

Natuurlijk moeten we realistisch blijven. Het gaat hier om een patentaanvraag waarvan er op één jaar enorm veel worden ingediend. Het is niet omdat de iPhone-bouwer een patent heeft ingediend dat het die techniek daarom ook gaat gebruiken. Langs de andere kant; het Apple-logo bij MacBooks licht wel op, al jaren. Dus misschien…

 

Advertentie