Nieuws

Nieuw Apple-patent voor notificatie-led van logo op iPhone

De populaire smartphonebouwer Apple zou via een patentaanvraag bekijken of het zijn logo op de achterkant van iPhones als notificatie-led kan gebruiken.

Op AliExpress vind je er alle tools voor, voor nog geen 10 dollar. Het Apple-logo op de achterkant dat licht geeft of als notificatie-led wordt gebruikt. Al jaren vraagt een aanzienlijk deel iPhonegebruikers deze mogelijkheid. De geruchten gingen eerder ook al rond, maar nu zou Apple Insider ontdekt hebben dat het bedrijf een nieuw patent heeft aangevraagd met betrekking tot een eventuele notificatie-led op de achterkant.

Apple-bedrijfslogo

Concreet gaat het dus om het bedrijfslogo op de achterkant van je iPhone. In de aanvraag van het patent staat een beschrijving waarin het logo als decoratie zou kunnen oplichten of gebruikt worden voor notificaties.

Het staat er niet letterlijk in, maar in de patentaanvraag wordt constant verwezen naar een telefoon van het Amerikaanse smartphonemerk. Bijvoorbeeld wanneer je een bericht of mail krijgt, zou het logo kunnen knipperen. Momenteel wordt er ook enkel verwezen naar een telefoon; tablets of laptops worden daarbij niet aangehaald.

Afbeelding: Apple Insider

Aanvraag wil niets zeggen

Natuurlijk moeten we realistisch blijven. Het gaat hier om een patentaanvraag waarvan er op één jaar enorm veel worden ingediend. Het is niet omdat de iPhone-bouwer een patent heeft ingediend dat het die techniek daarom ook gaat gebruiken. Langs de andere kant; het Apple-logo bij MacBooks licht wel op, al jaren. Dus misschien…

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business