De Amerikaanse fietsengigant Trek heeft een nieuwe reeks e-bikes op de markt gebracht. Deze fietsen zullen voorzien zijn van de laatste Bosch-batterijen en motoren. De fietsen kunnen een snelheid tot 45 km/u halen.

Advertentie

Trek Bikes is wereldwijd marktleider in verkoop van fietsen en fietsonderdelen. Het bedrijf bestaat al sinds 1976. De globale doorbraak kwam er vanaf eind jaren 90. Trek was toen leverancier van Lance Armstrong tijdens diens grote jaren. Het is ook vandaag de dag nog actief in de wielersport.

Uiteraard heeft Trek ook een enorm arsenaal aan elektronische fietsen in de aanbieding. Daarbinnen heeft het de nieuwe Allant+ serie geïntroduceerd. Deze lijn zal bestaan uit een tiental modellen, gaan de van de Allant+ 7 tot de Allant+ 9.9 Stagger.

De Allant+ van Trek. Noem het maar gerust de Porsche onder de elektrische fietsen. Afbeelding: The Verge

De nieuwe fietsen zullen voorzien zijn van de laatste nieuwe Bosch-motor. De gekende gereedschapsproducent geldt toch wel als een soort kwaliteitslabel als het gaat om de ontwikkeling van motoren en batterijen voor elektrische toestellen. Met de nieuwe en verfijnde technologie kunnen volgens Trek de fietsen veel langer mee dan vroegere modellen, en zullen ze van de gebruiker (nog) minder inspanning vragen. Trek probeert hiermee de ideale fietservaring te creëren.

De batterij zal afhankelijk van het model variëren van 500 tot 625 Wh. Dat vermogen kan nog flink uitgebreid worden via de Range Boost, een tweede batterij die extra kan aangekocht worden. Voor wie graag snel gaat: de motor van de fiets is ofwel de Bosch Performance Line CX ofwel de Line Speed. Met de eerste kan je een snelheid tot 20 km/u halen, de tweede motor kan tot 45 km/u gaan.

De Allant+-serie is ook in België al beschikbaar, maar je zal er diep voor in de geldbuidel moeten tasten. De goedkoopste modellen hebben al een prijskaartje van €4000. De Allant+ 9.9 zal je zelfs €6000 kosten.


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.