Nieuws

iOS 13: wat is ‘geoptimaliseerd opladen’?

Apple heeft ons in iOS 13 geoptimaliseerd laden meegegeven. Een slimme optie om de conditie van je batterij langer in stand te houden. Maar hoe werkt het precies?

Sinds een aantal jaren wil Apple via iOS het batterijgebruik van je iPhone optimaliseren. Sinds iOS 13 heeft het bedrijf ook ‘geoptimaliseerd opladen’ toegevoegd aan de reeks functies die je batterijconditie in het oog moeten houden. Je hebt jezelf misschien al de vraag gesteld waarom je iPhone maar tot 80 procent oplaadt? Hier is het antwoord.

iOS 13 & je batterij

Je iPhone is voorzien van een lithium-ionbatterij. Die batterijen degraderen na verloop van tijd. Hoe vaker je wil opladen, hoe sneller je batterij zal verslijten. Het niveau van je batterijconditie wordt in percentages uitgedrukt. Je kan het niveau bekijken onder instellingen > batterij > batterijconditie. Om ervoor te zorgen dat je op een verantwoorde manier met je iPhone omgaat heeft Apple geoptimaliseerd opladen geïntroduceerd. Maar wat is dat nu precies?

Laden met verstand

Deze nieuwe functie vind je evenals terug onder instellingen > batterij > batterijconditie. Geoptimaliseerd opladen staat standaard ingeschakeld, indien je je er niet aan stoort raad ik je aan om de functie actief te houden. Geoptimaliseerd laden betekent concreet dat je iPhone je dagelijkse laadroutines in kaart gaat brengen.

Na een bepaalde periode heeft je iPhone je dus door en zal het op basis van een zelf gebouwd schema gaan bepalen hoe het je batterij zal opladen. In de meeste gevallen zal iOS beslissen om je iPhone ’s nachts bijvoorbeeld maar tot 80% op te laden. Ook al hangt je iPhone nog aan de lader, hij zal niet verder opladen. Wanneer je dan ’s ochtends opstaat wil dat wel zeggen dat je iPhone niet 100% is opgeladen. In principe kan dat zeker geen kwaad, maar ik kan me inbeelden dat sommige mensen die 20% nog wel kunnen gebruiken.

Apple iOS 13

Opladen tot 100%

Zelfs wanneer geoptimaliseerd opladen actief is kan je je iPhone tot 100% opladen. Tik op de melding waarbij iOS aangeeft dat geoptimaliseerd opladen actief is en geef aan dat je toch tot 100% wil laden.  Dus: lang duwen op de melding en tik op ‘nu laden’.

iOS 13
Duw lang op de melding en tik op ‘nu opladen’.

 

 

appleiosios 13iphonemobielnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals