Nieuws

PUBG crossplay nu beschikbaar op Xbox One en PS4

PUBG crossplay is een feature waar veel spelers naar uit hebben gekeken. Dankzij de nieuwste update is het nu eindelijk mogelijk.

Het spel PlayerUnknown’s Battlegrounds is al jaren razend populair. In veel opzichten kan het gezien worden als dé concurrent van Fortnite. Hoewel PUBG het qua populariteit waarschijnlijk moet afleggen tegen Fortnite, is er wel al jarenlang een trouwe fanbase actief die het spel gemaakt heeft naar wat het vandaag de dag is. De ontwikkelaars luisteren goed naar hun spelers. Een veelgevraagde feature is PUBG crossplay, en dat komt er nu aan.

PUBG crossplay gelanceerd

In de nieuwste update, patch 4.3, voegen de ontwikkelaars een crossplay-optie toe, waardoor Xbox One- en PlayStation 4-spelers aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het is op dit moment nog niet mogelijk om een party te maken met spelers van beide consoles. Deze feature wordt wel verwacht in een latere update.

PUBG crossplay is mogelijk door spelers uit- en in te schakelen in het instellingenscherm. Heb je deze feature ingeschakeld, dan kun je rekenen op kortere wachttijden, aangezien er een grotere groep spelers is om uit te kiezen door PUBG. Heb je de feature uitstaan, maar kun je geen geschikte groep vinden? Dan vraagt de game na verloop van tijd of je niet alsnog gebruik wil maken van deze handige optie.

Wie zit waar?

Speel je in een PUBG crossplay game, dan zie je in de sessie heel duidelijk wie op de Xbox One speelt en wie op de PlayStation 4 actief is. In het kopje met meldingen van wie welke speler heeft uitgeschakeld, vind je na de update (patch 4.3) terug op welke platformen deze spelers zich bevinden. Ditzelfde is het geval op het scorebord in het hoofdmenu. Althans, wanneer je de PUBG crossplay functie hebt ingeschakeld.

Via de testservers kun je nu ook nieuwe content spelen van PlayerUnknown’s Battleground. Er is onder meer een Survival Mastery-modus aanwezig, waarbij het draait om handelingen die losstaan van het schieten. Meer informatie vind je in de gelinkte video.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business