Nieuws

Deep Fusion cameratechniek voor iPhone 11 (bijna) beschikbaar in iOS-bèta

Tijdens de lancering van de iPhone 11 werd ook een nieuwe fototechniek genaamd Deep Fusion voorgesteld. Die verschijnt (binnenkort) in de nieuwste iOS-bèta.

Als je nog aan het twijfelen was om de nieuwe iPhone 11 te kopen, dan heb je nu misschien een extra duwtje in de rug gekregen. Apple zou namelijk de nieuwe Deep Fusion cameratechniek beschikbaar hebben gemaakt in de laatste ontwikkelaarsbèta van iOS 13.

Deep Fusion?

De lancering van de nieuwe iPhones heeft een tweetal weken geleden plaatsgevonden, dus hier is even een korte opfrissing van Deep Fusion. De cameratechniek is bedoeld voor omstandigheden met matige belichting (voornamelijk foto’s binnenshuis). Alles gebeurt hier bovendien automatisch, in tegenstelling tot de nachtmodus die je zelf moet activeren. Er is ook geen indicatie dat de techniek is gebruikt voor een bepaalde foto.

Toch is je iPhone 11 zwaar werk aan het verzetten. Zelfs nog voor je de foto neemt, heeft de iPhone al vier frames met een hoge sluitersnelheid genomen en vier gewone frames. Eens je op de sluiterknop tikt, wordt er nog een foto genomen die langer belicht wordt. Die foto’s worden vervolgens samengevoegd en daarna verder bewerkt om tot het eindresultaat te komen. Apple zelf toonde onderstaande voorbeeldfoto om de effecten van Deep Fusion weer te geven.

Bron: Apple

Toch niet beschikbaar?

Het nieuws dat Deep Fusion beschikbaar was in de iOS 13 ontwikkelaarsbèta verscheen voor het eerst bij The Verge. Niet veel later verscheen deze tweet van Metthew Panzarino van TechCrunch met de boodschap dat de functie toch nog niet beschikbaar is.

https://twitter.com/panzer/status/1179182900547215360

Deep Fusion is een proces dat zich geheel op de achtergrond afspeelt zonder enige indicatie. Hierdoor is het moeilijk om te controleren of de functie nu daadwerkelijk beschikbaar is of niet. Apple zelf heeft tot slot nog niet officieel gereageerd op het nieuws.

applebètadeep fusionios 13iphone 11mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals