Nieuws

Beveiligingsupdates Windows 7 worden verlengd voor SMB’s

Kleine tot middelgrote bedrijven die systemen met Windows 7 gebruiken, kunnen met een gerust hart verder. Microsoft verlengt namelijk de beveiligingsupdates.

Op 14 januari eindigen de beveiligingsupdates voor Windows 7 voor de meeste gebruikers. Vanaf dan zal Microsoft niet langer gratis updates uitbrengen voor toestellen met dit besturingssysteem. Grote bedrijven met Windows 7 Professional/Enterprise met Volume Licensing konden wel betalend nog updates ontvangen. Daar komt vanaf heden een tweede groep bij, namelijk de Small To Medium Businesses (SMB’s). Met deze verlengde updates geeft Microsoft SMB’s ook de kans om zichzelf op hun eigen tempo voor te bereiden op de overstap naar Windows 10. Daar staat natuurlijk wel een prijs tegenover.

SMB’s zullen vanaf 1 december de Extended Security Updates (ESU’s) kunnen aanschaffen via hun Cloud Solution Providers. Om de ESU’s te kunnen aankopen, moeten de SMB’s wel gebruikmaken van Microsoft 365 Business met daarin Windows 10 en Office 365. Het is daarnaast mogelijk om een ESU aan te kopen per systeem. De prijs van een ESU zal wel elk jaar hoger worden. Hoe hoog de prijzen precies zijn, geeft Microsoft niet mee in het persbericht.

Ook de betaalde beveiligingsupdates voor Windows 7 blijven niet oneindig lang doorlopen. Op termijn wil Microsoft dat iedereen overstapt op Windows 10. De betaalde ondersteuning voor Windows 7 zal daarom in januari 2023 definitief aflopen. Vanaf dan moeten alle bedrijven overstappen op Windows 10 om beveiligingsupdates te kunnen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business