Nieuws

Tesla neemt DeepScale over om Autopilot bij te schaven

Om Autopilot verder te ontwikkelen heeft Tesla deze week de Amerikaanse start-up DeepScale overgenomen. Autonoom rijden komt steeds dichterbij.

Autopilot heeft verfijning nodig, dat weet iedereen. Daarom nam het bedrijf van Elon Musk deze week het Amerikaanse DeepScale over. CEO Forrest Landola liet al op Twitter weten dat hij voortaan in dienst van het Tesla Autopilot-team werkt.

Tesla beseft dat verbetering noodzakelijk is

En dat is goed nieuws. Autopilot is een van de belangrijkste verkoopargumenten bij zijn auto’s. Vandaag schreven het Amerikaanse CNBC en Techcrunch dat verschillende bronnen de deal rondom de overname van DeepScale konden bevestigen.

DeepScale

Het klinkt nogal futuristisch. Maar wat doet de Amerikaanse start-up nu juist? Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van neurale netwerken in combinatie met kleine/goedkope sensoren en processoren. Op die manier kan en wil het de systemen voor zelfrijdende auto’s preciseren en verbeteren.  Momenteel zal Tesla de know-how van de start-up gebruiken voor de verdere ontwikkeling van Autopilot. In de toekomst zal dat hopelijk leiden tot volwaardig autonome wagens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business