Nieuws

‘iPhone SE 2 met A13-chipset verschijnt begin 2020’

De iPhone SE 2 komt er in 2020 echt aan. Althans, wanneer we analist Ming-Chi Kuo mogen geloven.

Het lijkt inmiddels een jaarlijks terugkerend thema te zijn: komt er een nieuwe versie van de iPhone SE of niet? De vraag der vragen is jaar in, jaar uit gesteld, maar zonder succes. Volgend jaar moet de iPhone SE 2 dan toch echt verschijnen, mits we analist Ming-Chi Kuo moeten geloven.

iPhone SE 2 verschijnt in 2020

De nieuwe iPhone SE 2 moet in het eerste kwartaal van 2020 op de markt komen. Waar de iPhone SE de behuizing van de iPhone 5S gebruikte, zit de nieuwe iPhone SE naar verluidt verpakt in het jasje van de iPhone 8. Hoewel de iPhone 8 inmiddels twee jaar oud is, zal een eventuele re-release van de iPhone 8 met verbeterde specificaties vast en zeker consumenten overhalen. In een tijd waar smartphone met de dag groter lijken te worden, is de iPhone SE 2 een welkom alternatief.

De iPhone SE 2 beschikt volgens Kuo over een Bionic A13-chipset. Deze high-end chipset vind je ook terug in de iPhone 11-serie. De A13 wordt vermoedelijk gekoppeld met 3GB RAM. De geruchten komen overeen met eerdere nieuwtjes over de SE 2, onder meer afkomstig van Bloomberg.

Een ander belangrijk aspect van de verwachte iPhone SE 2 is de terugkeer (of het behoud) van de vingerafdrukscanner. Na de iPhone 8 is er geen enkele smartphone van Apple meer uitgerust met Touch ID. In plaats daarvan maken alle nieuwe iPhones gebruik van Face ID. Voor iedereen die liever zijn of haar telefoon ontgrendelt met een vingerafdrukscanner biedt de iPhone SE 2 naar verluidt uitkomst.

Oud en vertrouwd

De iPhone SE 2 behoudt hoogstwaarschijnlijk een schermgrootte van 4,7 inch, net als de iPhone 8. Apple lijkt met de nieuwe iPhone SE ook mensen tegemoet te komen die nog altijd vasthouden aan hun iPhone 6(S), maar nu al of binnenkort geen updates meer zullen krijgen. Het is momenteel nog niet bekend welk prijskaartje de nieuwe SE zal krijgen. Die zal waarschijnlijk lager zijn dan de 2020 iPhones met nieuw design. Ter vergelijking: de iPhone SE kostte bij verschijning 489 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business