Nieuws

Instagram test Groep Stories

Binnenkort krijgt Instagram er weer een nieuwe functie bij. Met Groep Stories zal je je verhaal kunnen delen met je beste vrienden.

Onze vriendin Jane Manchun Wong heeft weer van zich laten horen. Deze keer heeft ze een nieuwe functie ontdekt in de code van Instagram. Het socialemediaplatform zou werken aan Groep Stories in de laatste tests.

Instagram Stories

In de screenshots hierboven zie je dat je foto’s kan gaan delen in je Stories met een groep. De functie lijkt natuurlijk heel hard op de groepschat uit Snapchat. Verwacht je dus aan heel wat spamfoto’s binnenkort van je vrienden.

Volgens TNW zou die nieuwe functie vooral dienen voor groepen die dezelfde interesses delen. Zo is het natuurlijk altijd leuker om bepaalde content te delen met mensen die oprecht interesse hebben dan met een groter bereik waarvan meer dan de helft niet geïnteresseerd is.

Facebook Stories

Waarschijnlijk heb je het nooit geweten. Maar ook Facebook had een Groep Stories-functie. En die onbekende functie werd op 26 september offline gehaald. Toen liet het bedrijf weten dat het opzoek is naar een relevante plek voor Groep Stories, vermoedelijk ging het toen al om Instagram. Volgens Facebook zouden vandaag zo’n 500 miljoen mensen gebruik maken van de Stories-functie. In die 50 miljoen gebruikers zitten zowel Facebook, Messenger, WhatsApp en Instagram. Het merendeel van die gebruikers komt waarschijnlijk van Instagram en daarom zal Facebook gekozen hebben voor het fotodeelplatform als nieuwe drager.

Momenteel is niet duidelijk wanneer de nieuwe functie officieel zal uitgerold worden. Wij volgen Jane Manchun Wong alvast op de voet.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business