Nieuws

Facebook kan dit jaar nog kaap van 2,5 miljard gebruikers ronden

Het aantal mensen met een Facebook-account blijft maar stijgen. Aan het huidige tempo kan het aantal gebruikers dit jaar nog boven de 2,5 miljard uitstijgen.

Af en toe willen we ook eens iets positiefs kunnen schrijven over Facebook. De reputatie van de socialmediareus heeft in de voorbije jaren toch een stevige knauw gekregen. Denk maar aan de vele privacyschandalen en akkefietjes met overheden. Zo was er recent nog een uitspraak van het Europees Hof van de Rechten van de Mens dat nadelig uitviel voor Facebook. Ook de lancering van de Libra kent moeilijkheden. Door de beperkte transparantie over veiligheidsissues, stapte PayPal deze week uit het project.

Maar ondanks alles blijft het platform het wel uitstekend doen. Het aantal gebruikers blijft elk jaar weer exponentieel stijgen, en op die groei lijkt maar geen rem te staan. Eind 2008 lag het aantal gebruikers op 100 miljoen. In het najaar van 2012 al werd de kaap van 1 miljard overschreden. In augustus telde Statista, dat de officiële statistieken bijhoudt, meer dan 2,4 miljard bezoekers. De verwachtingen zijn dan ook dat in de tweede helft van dit jaar het aantal mensen met een Facebook-account nog boven de 2,5 miljard zal uitstijgen.

1 op 3 mensen heeft Facebook-account

Als je in rekening brengt dat de wereldbevolking in juli 2019 7,7 miljard mensen bedraagt, weet je dat dus wereldwijd bijna 1 op 3 mensen actief is op Facebook. Deze cijfers brengen ook enkel Facebook-accounts in rekening. Mensen die een account op Whatsapp en/of Instagram hebben – beiden eigendom van Facebook – maar niet op Facebook actief zijn, worden niet in rekening gebracht. Dat Facebook zulke indrukwekkende cijfers kan halen, kan verklaard worden doordat het aantal mensen met internet ook sterk blijft stijgen. De Wereldbank telde in juli 4,33 miljard mensen die toegang hebben tot het internet, ofwel net meer dan 55% van de wereldbevolking. In 2018 steeg dit met bijna 10%. Facebook is ook één van de meest bezochte websites ter wereld, en het meest gebruikte sociale mediaplatform. Microsoft, Google en Facebook werken volop aan projecten om ook ontwikkelingslanden aan internet te helpen, dus verwacht dat deze cijfers zullen blijven stijgen in de komende jaren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business