Nieuws

Elektrische BMW i1 verschijnt waarschijnlijk in 2021

Elektrisch rijden wordt een steeds grotere focus van automakers. Zo is de elektrische BMW i1 in de maak. Die verschijnt waarschijnlijk in 2021 op de markt.

Enkele weken terug verscheen het nieuws dat we afscheid moeten nemen van de elektrische BMW i3. Het allereerste elektrische model van de autofabrikant wordt namelijk definitief uit de productie genomen. Geen paniek, want BMW heeft nog genoeg andere elektrische modellen ter beschikking en dat aanbod wordt alleen maar groter. In de loop van 2021 zouden we onder andere een elektrische variant van de BMW 1 Serie zien, die door het leven zal gaan als de BMW i1.

De komst van de elektrische BMW i1 werd bevestigd aan Auto Express door Robert Irlinger, hoofd van de i-divisie van BMW. De nieuwe BMW i1 maakt deel uit van de strategie van het bedrijf om tegen 2023 twaalf geheel elektrische modellen en dertien plug-in hybrides op de markt te brengen.

Irlinger haalde ook aan dat BMW zich hier flexibel zal opstellen en ook kleinere, meer betaalbare modellen op de markt zal brengen. Het wil daarnaast bestaande modellen elektrische tegenhangers geven en daarbij het originele design behouden. In dit geval gaat BMW zich dus grotendeels houden aan het design van de huidige 1 Serie-hatchback.

Wanneer de BMW i1 precies zal verschijnen is nog niet bekend. De kans bestaat ook dat BMW toch niet klaar zal zijn met de nieuwe i1 in 2021 en dat we moeten wachten tot 2022.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business