Ampler Curt Review

Met deze nieuwe kapitaalinjectie wil Ampler zijn e-Bikes sneller produceren zodat het bedrijf de enorme vraag kan bijhouden.


Ampler Bikes, het bekende merk van e-bikes dat intussen in België, Duitsland en Nederland werd gelanceerd, heeft in september nog eens 2.47 miljoen euro opgehaald  via een succesvolle crowdfundingcampagne.

Ampler gaat ervoor

Het bedrijf is nog maar een jonge startup maar heeft toch grote doelen. Met het verse kapitaal wil de e-bikebouwer zijn nieuwe fabriek afwerken om zijn productiecapaciteit te vergroten. Hun missie? Het persoonlijk vervoer in steden aanpakken en vergroenen. Volgens het bedrijf zijn elektrische fietsen de eerste golf van stedelijke mobiliteitsvoertuigen waarmee het bedrijf zijn ambitie wil waarmaken.

Het bedrijf doet dat door zijn fietsen rechtstreeks aan zijn klanten te verkopen zonder tussenpersoon. Sinds de lancering in 2016 is het bedrijf dubbel zo groot geworden en steeg de omzet met 120% in 2019 tegenover 2018.


Buitenlandse investeerders

De nieuwe kapitaalinjectie komt van 1241 verschillende investeerders uit 29 verschillende landen. In eerste instantie lag het beoogde doel veel lager. Maar na amper vijf dagen werd de limiet al overschreden en haalde het bedrijf de 2.47 miljoen binnen de vijf dagen op.

“We zijn erg blij met hoe de crowdfunding is gegaan. We werken ook omver geblazen door de massale positieve reacties.” Ardo Kaurit, CEO & medeoprichter van Ampler

Markt in bloei

Intussen zal Ampler zich blijven inzetten om vervoersmiddelen te vergroenen. Het bedrijf stelt als doel een jaarlijkse groei van 100% en wil de productiecapaciteit opvoeren naar 25.000 stuks pers jaar.

Het bedrijf boort dan ook een markt aan die in volle groei is. In België alleen al is intussen 50% van alle fietsen een e-bike. In 2018 werden in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk samen zo’n 2 miljoen elektrische fietsen verkocht. Met Nederland en Duitsland als grootste afzetmarkten.

Ampler e-Bike
Het unieke aan Ampler’s fietsen is dat ze er allesbehalve uitzien als een elektrische fiets.