Apple Arcade

Apple Arcade is nu officieel beschikbaar. Tijd voor een lijstje met de leukste games die beschikbaar zijn op Apple's nieuwe gamingplatform.

Advertentie

Nu Apple Arcade sinds eind 2019 officieel beschikbaar is op iOS, iPadOS en macOS is het tijd om een lijstje op te stellen met de leukste beschikbare games. Bij de lancering waren al zo’n 100 games beschikbaar in het nieuwe game-abonnement van Apple.  Een lange lijst van games die er bijna allemaal even leuk uit zien. Dit is onze keuze:

Apple Arcade in 2020

Oceanhorn 2

We beginnen met deze actie-avontuur game. Oceanhorn 2 is een knap staaltje mobiele gaming. De grafische prestaties zijn fantastisch en je wordt vanaf het begin meegezogen in het verhaal.

In Oceanhorn speel je de rol van een jonge ridder die de toekomst van  zijn wereld op zijn schouders draagt. In verschillende missies moet je de toekomst van zijn wereld veiligstellen door op verschillende locaties je vijanden uit te schakelen of puzzels en raadsels op te lossen.

What the golf

Een epische versie van aloude golfgames. Anders kan ik het niet omschrijven. Je wordt constant overdonderd door de gekke features in het spel. Het kan dus niet zotter, dit spel moet je gewoon gespeeld hebben. Opgelet: What the golf is zo random dat mensen die graag eenvoud hebben dit spel misschien niet leuk gaan vinden. Ik geef het maar mee.

Pilgrims

Ook Pilgrims mag niet vergeten worden. De game is nog maar net beschikbaar in Apple Arcade maar heeft heel wat in huis. Pilgrims is een avonturengame met een unieke gameplay en prachtige animaties. Het lijkt alsof de game helemaal getekend is als een schets. Deze unieke mobiele game combineert avontuur met wat denkwerk. Niet te veel woorden aan vuil maken, gewoon eens proberen.

Pilgrims is ook beschikbaar op PC, Linux en Steam.

Sonic Racer

Een klassieker in Apple Arcade. Vijf verschillende zones, 15 verschillende  racetracks en je eigen racingteam. Dat is Sonic Racer. Met de snelste egel ter wereld kan je het online opnemen tegen andere teams. Het is een bijzonder leuke multiplayerervaring die ervoor zorgt dat je blijft spelen.

Sneaky sasquatch

Nog een epische game die je moet gespeeld hebben. Zoals de titel je al doet vermoeden speel je de rol van een soort BigFoot die op een camping leeft. Het vreemde aan dit spel is dat de mensen op de camping je wel lijken te verdragen. Al zal dat niet lang duren want BigFoot heeft missies. Het spel  heeft naast zijn random verhaal ook unieke animaties. Langzaam wordt je opgezogen in het spel en voor je het weet is  er weer een uurtje voorbij.

Grindstone

Speel je graag puzzelgevechten en heb je nog betere puzzelvaardigheden? Dan is Grindstone de ideale mobiele game voor jou. Met een zwaard baan je jezelf een weg tussen de griezels en monsters die in de kerkers van de Grindstone zitten. Het spel is 150 levels groot dus je hebt genoeg materiaal om een tijdje zoet te zijn.

Dread Nautical

Geen lijst is compleet zonder game met zombies en horror. Daar is Dread Nautical voor. In deze epische mobiele game ben je aan boord van een groot cruiseschip. Maar plots hebben een aantal vage bovennatuurlijke krachten het schip overgenomen waardoor je de enige overlevende op het schip bent. Het doel? Overleven en opzoek gaan naar andere overlevenden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je het schip weer veilig naar zijn thuishaven brengt.

Heeft dit lijstje je overtuigd om Apple Arcade uit te proberen? Het mobiele game-abonnement is momenteel in de eerste maand gratis.