Dankzij de ingebouwde gps weet je smartphone altijd precies waar je bent, en da's handig voor locatiegebonden herinneringen. Zo hoef je nooit meer iets te vergeten.

Oppo zet met de betaalbare A-serie 2020 een nieuwe reeks krachtige smartphones met moderne snufjes in de markt.

Smartphones moeten betaalbaar blijven, dat beseft ook Oppo maar al te goed. Deze week lanceert de Chinese smartphoneproducent een nieuwe reeks betaalbare middenklassers: de A 2020-serie. Kwaliteit, goede camera’s een stevige batterij en dat voor een mooie prijs. Het eerste toestel in deze nieuwe serie is de Oppo A9 2020.

Oppo en fotografie

Oppo wil zijn betaalbare middenklassers ook op fotografie-vlak helemaal meekrijgen. Met de 48 MP primarie camera, een 8 MP ultra-groothoeklens, een 13 MP telefotolens én een 2 MP monolens kan je met de Oppo A9 2020 loepzuivere portretten en beelden schieten.

De smartphonemaker heeft ook een nieuwe beeldstabilisatietechnologie ontwikkeld. Met een combinatie van EIS en een interne gyroscoop kan de A-serie betere en stabielere video’s opnemen. Dat kan vooral handig zijn bij het lopen, fietsen of vanuit een wagen. In deze nieuwe serie heeft het bedrijf ook eindelijk een nachtmodus en ultra-groothoeklens geïmplementeerd. Inderdaad, je krijgt steeds meer waar voor je geld.

Ook niet onbelangrijk: selfies! Met de A9 krijg je een selfiecamera met 16 MP¨en de A5 krijgt een 8 MP selfiecamera. Beide selfiecamera’s zijn ook voorzien van Oppo’s gepatenteerde AI-technologie die automatische je selfies mooier maakt.

Specs

  • Batterij: 5000 mAh met 19 uur batterijgebruik
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 665
  • Scherm:5 inch met waterfall
  • CPU: 40% beter dan de vorige versie
  • GPU: tot 100% beter in combinatie met de Game Boost 2.0 technologie
  • Audio: Dolby Atmos voor een immersieve geluidservaring
  • Opslag: 64GB of 128GB (uit te breiden naar 256GB)

Verder is de nieuwe Oppo A-serie voorzien van het ColorOS 6 besturingssysteem. Die nieuwe OS is gebaseerd op Android 9.0 en heeft een heleboel leuke functies meegekregen. Zo krijgen de nieuwe A9 en A5 een gezichtsscanner en vingerafdrukherkenning, een automodus en kan je met handgebaren bepaalde functies oproepen. Of die laatste echt relevant is laten we in het midden.

Oppo Dolby Atmos
De nieuwe A-serie is voorzien van Dolby Atmos.

Binnenkort beschikbaar

De Oppo A9 2020 is vandaag al verkrijgbaar voor 249 euro in Marine Green en Space Purple met 4GB ram en 128GB opslag.

De A5 2020 wordt verwacht vanaf begin november en zal zo’n 199 euro kosten. Het nieuwe toestel is beschikbaar in Mirror Black en Dazzling White met 3GB ram en 64GB opslag.

Oppo A-serie 2020
De nieuwe A-serie 2020 in Marine Green.