De copyrightwetgeving weegt sterk door op Google. Daarom dreigt de technologiegigant nu ook met de stopzetting van zijn berichtgeving Google News als Europa doorgaat met de wetgeving.

Samsung is redelijk geruisloos gestart met een bètaprogramma om One UI 2.0 te updaten voor Android 10. Het testprogramma werd gisteren gelanceerd voor S10-toestellen.

Advertentie

De overgang naar Android 10 staat stilaan voor de deur. Ook Samsung is er via een testprogramma aan begonnen. Dat ging gisteren live in Zuid-Korea, terwijl Duitsland en de VS vandaag moeten volgen. Samsung wil het aantal deelnemers geleidelijk aan doen toenemen. Er zijn twee voorwaarden om deel te kunnen nemen aan het programma. Ten eerste moet je in bezit zijn van een S10 Galaxy-toestel. Ten tweede moet je ook een Samsung-account hebben.

De ONE UI-schil voor Samsung-toestellen werd nog maar eind vorig jaar aangekondigd. Toch vond Samsung het al noodzakelijk om een tweede versie van ONE UI uit te brengen. Daarmee wil het enkele mankementjes die de eerste versie nog bevatte wegwerken, en ook enkele nieuwe functies toevoegen.

Vernieuwde interface

De belangrijkste aanpassing is de vernieuwde interface. Pop-up notificaties zullen een stuk kleiner uitvallen. Deze nemen in de huidige versie bijna de helft van het scherm in. Dat kan nogal storend zijn tijdens bepaalde activiteiten. Zo kunnen gebruikers zich focussen op waar ze mee bezig zijn, en toch op de hoogte blijven van inkomende berichten.

Andere nieuwigheden die Samsung aankondigde op zijn website zijn een Dark Mode – dé nieuwste hype op smartphones – die de helderheid van beeld en tekst automatisch aanpast. Er zal ook een Focus mode worden toegevoegd die gebruikers de mogelijkheid geeft apps tijdelijk te pauzeren en een Device Care die gebruikers sneller toegang moet geven tot belangrijke functies.

Mag België meedoen?

Samsung blijft al bij al nog redelijk in de luwte over de update. Buiten het feit dat het programma al beschikbaar is in Zuid-Korea en dat Duitsland en VS volgen, is het nog gissen naar overige landen waar het zal uitgerold worden. Volgens androidworld.nl lijkt de kans eerder klein dat de bèta beschikbaar zal worden gesteld in België en Nederland.