Nieuws

Bird werkt aan elektrische moped

Na de elektrische step gaat Bird binnenkort onze straten vullen met een elektrische moped. Iets voor jou?

De elektrische steps zijn ondertussen ingeburgerd in de straten van onze grootsteden. Bedrijven gaan dus opzoek naar nieuwe mobiliteitsalternatieven. Eerder deze zomer loste Bird al details over zijn nieuwe elektrische scooter: de Bird Cruiser moped. Sindsdien liet het bedrijf geen details meer los tot een Twitteraar opzoek ging naar mogelijke aanwijzingen in de Android app van Bird.

Bird Cruiser moped

Omdat de Amerikaanse specialist in micromobiliteit geen woord meer loste over zijn nieuwe elektrische scooter, ging Twitteraar Alec Garcia zelf maar opzoek. Hij dook in de kleinste hoekjes en kantjes van Bird’s Androidapp. Daar vond hij verschillende aanwijzingen die duiden op de komst van de elektrische cruiser.

Hoe gebruik je de Cruiser

Alec Garcia botste onder andere op een soort tutorial. In die tutorial staat meer uitleg over het gebruik van de elektrische Bird Cruiser. Daaruit blijkt dat het bedrijf een helm standaard meelevert met de Cruiser. Onder het zadel zit een lege ruimte waarin de helm kan worden opgeslagen. Verder geeft het bedrijf het advies om veilig en verantwoordelijk te rijden, de moped correct en proper te parkeren en de betekenis van verschillende meldingen.

Rijden op straat

Uit de tutorial blijkt ook dat je met de Cruiser  op de straat zal moeten rijden en niet op de fietspaden. Dat betekent dat de Cruiser geen elektrische fiets is en dus wel degelijk moet behandeld worden als een soort moped of brommer. Wat dat qua wetgeving betekent voor België is momenteel nog niet duidelijk.

Bird heeft de officiële lancering van zijn elektrische scooter nog niet bevestigd. Er is nog geen datum en er is niets geweten over de wereldwijde uitrol van deze nieuwe dienst. De nieuwe animaties in de Androidapp van Bird maken wel duidelijk dat het bedrijf volop werkt aan de nieuwe Cruiser. De lancering is dus niet veraf vermoeden we.

Bird Cruiser moped
Deze elektrische moped van Bird zou je binnenkort wel eens in onze straten zien verschijnen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business