Onderzoekers hebben bewijs geleverd dat kwantumsystemen sneller zijn dan klassieke computers.

Opzoek naar een elektrsich alternatief voor de iconische Smart? De Zweedse Uniti One zou wel eens jouw ding kunnen zijn.

Dit is het elektrische alternatief voor een Smart waar je mogelijks jaren lang op hebt gewacht. De Uniti One is heel klein. Zo klein dat er amper drie mensen in passen.

Uniti One

Vanaf deze week is de Uniti One te bestellen in het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Het heeft lang mogen duren, maar vanaf vandaag is de mini elektrische wagen te bestellen. Pre-orders kunnen aangevraagd worden tot eind november, eigenaars krijgen dan ook de speciale ‘Founders Edition’.

Je zou er van verschieten, maar de Uniti One heeft 300 km autonomie. Best wel wat voor zo’n kleine wagen. Het nadeel is dan weer dat er amper drie personen in passen en dat het autootje redelijk prijzig is. Je hebt al een Uniti One voor 17.760 euro, maar dat komt dan voornamelijk omdat de Britten vanuit de overheid al een korting van 3000 euro krijgen.

Uniti One
Je krijgt er overigens een uniek stuurwiel bij.

Levering

Dat brengt ons bij het volgende. Is de wagen al bij ons te koop? Neen, tenzij je naar het VK of Zweden afreist. Het is momenteel onduidelijk of het elektrische Smart-alternatief ooit naar België of Nederland zal komen. In ieder geval zou de Uniti One vanaf 2020 op de Engelse en Zweedse wegen moeten rijden.

Hoezo, drie personen?

Inderdaad, drie. Achter de bestuurder staan 2 stoelen, die kan je ook platleggen. Als je de achterste twee zetels platlegt krijg je wel meteen 760 liter aan kofferruimte. Maarja, je zit er wel alleen in…

Zoals vermeld heeft de batterij een autonomie van ongeveer 300 kilometer. Al moet je voor dat batterijpack wel zo’n 2800 euro extra opleggen. Kies je voor het standaard pakket? Dan kan je amper 150 kilometer met de Uniti afleggen. Uiteraard is de auto helemaal niet gemaakt voor lange-afstandsritten.

Uniti One
Meer dan drie personen krijg je er niet in.