Nieuws

Motorola Moto G8 Plus gelekt: intens camerageweld

De midrangers van Motorola staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Afgaande op de geruchten zal dat bij de Motorola Moto G8 Plus niet anders zijn.

Motorola heeft in 2019 de smaak te pakken. Onder leiding van Lenovo worden er onder de Moto-merknaam tal van telefoons gelanceerd de afgelopen maanden. Dat begon allemaal met de nieuwe Moto G7-serie, waarvan er maar liefst vier verschenen. Daarnaast is Motorola nu ook volop bezig met het vermarkten van de Motorola One-serie, waarvan er inmiddels ook vier op de markt zijn.

Motorola Moto G8 Plus gelekt

Voor het eind van het jaar komt er echter ook een Motorola Moto G8 Plus aan. Althans, wanneer we WinFuture moeten geloven. Gelekte renders tonen aan dat de Moto G8 Plus volgestopt is met flink wat cameralenzen voor een midranger. Links van de Moto-vingerafdrukscanner vinden we een verticale camera-opzet terug met drie lenzen. Het gaat vermoedelijk om een primaire 48-megapixellens met laser autofocus, een 16-megapixelgroothoeklens met een beeldhoek van 117 graden, én een 5-megapixeldieptesensor.

Bijzonder aan de groothoeklens is dat deze functioneert als een ‘action cam’, net als bij de Moto One Action: houd je de telefoon in portretmodus, dan schiet deze cameralens in landschapsmodus een plaatje. Ook aan de voorzijde is er ruimte gemaakt voor een lens. Een 25-megapixelcamera zit verstopt in de regendrupnotch aan de voorzijde.

Verdere specificaties

Het display van de te verschijnen Moto G8 Plus bestaat uit een 6,3 inch LCD-display met een Full HD+-resolutie. Net boven de notch bevindt zich een speaker, Het is niet zeker of deze alleen gebruikt kan worden voor telefoongesprekken. Onder de motorkap vinden we een gloednieuwe Snapdragon 665 chipset terug, geklokt op 2,2 GHz. Deze chip wordt bijgestaan door 4GB RAM en 64GB of 128GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen.

Misschien wel de grootste verbetering van de Moto G8 Plus vinden we terug in de batterijcapaciteit. Waar de Moto G7 Plus een redelijke batterijduur had met een capaciteit van 3000 mAh, is de Motorola G8 Plus uitgerust met 4000 mAh. In combinatie met de Turbopower-oplaadtechnologie moet deze binnen een mum van tijd opgeladen zijn. Ook fijn: de hoofdtelefooningang blijft behouden.

Moto G8 Plus presentatie

De Motorola Moto G8 Plus wordt naar verluidt op 24 oktober gepresenteerd in Brazilië. Over een Europese releasedatum is op dit moment nog niets bekend, maar we verwachten dat hier snel meer duidelijkheid over komt.

gelektmobielmoto g8 plusmotorola

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN