Airobot bestaat ondertussen al drie jaar en richt zich vooral op landmeettoepassingen.

De Oppo Reno2 en Reno2 Z zijn officieel onthuld. De cameragenieke telefoons zijn een lust voor het oog.

Oppo is inmiddels een jaar bezig met marktaandeel te winnen in diverse delen van Europa, waaronder de Benelux. De afgelopen maanden hebben we bijvoorbeeld al kennisgemaakt met de Oppo Reno en Reno 10X Zoom. Vandaag presenteert Oppo met gepaste trots de Oppo Reno2 en Reno2 Z.

Oppo Reno2 en Reno2 Z officieel

Net als de voorgaande Reno-telefoons richten de Reno 2 en Reno 2 Z zich voornamelijk op het betere camerawerk. Te beginnen met de Reno2. Deze maakt gebruik van een primaire 48-megapixellens, en wordt bijgestaan door een 8-megapixelgroothoeklens (116 graden beeldhoek), 13-megapixeltelelens met 5x hybride zoom en 20x digitale zoom, én om het af te maken een 2-megapixelmonolens. Deze zwartwitlens moet voor extra rijke contrasten zorgen.

De goedkopere Reno2 Z maakt gebruik van eenzelfde 48-megapixellens, maar er zijn wat verschillen te merken: de 8-megapixelgroothoeklens heeft bij de 2 Z een beeldhoek van 119 graden. Verder is er een 2-megapixelportretlens inbegrepen om diepte in te schatten. De 2-megapixelmonolens blijft wel behouden.

Veelvoud aan camerafeatures

Verder vind je nog enkele noemenswaardige features terug: een combinatie van digitale en optische beeldstabilisatie, inclusief ingebouwde gyro-sensor. In combinatie met een framerate van 60 fps zorgt dit voor stabiele (video)beelden van hoge kwaliteit. Bovendien beschikt de Reno2-serie over een Ultra Dark Mode, waardoor kiekjes geschoten in situaties met weinig licht ook lekker scherp moeten zijn. Een geavanceerde portretmodus is eveneens aanwezig. Een Ultra Maco modus is exclusief beschikbaar op de Reno2, waarmee je objecten tot 2,5cm afstand haarscherp vastlegt.Oppo Reno2

Beide Reno2’s hebben wederom ruimte gemaakt voor een 16-megapixelfrontcamera, die bij beide toestellen verstopt zit in de behuizing. In tegenstelling tot de Pixel 4 geven de Reno’s je wel de mogelijkheid om met je vinger het scherm te ontgrendelen. Deze scanner zit onder het display verstopt. Ben je meer fan van ontgrendelen met je gezicht? Dan kan dat ook natuurlijk.

Verdere specificaties

De Reno2 is uitgerust met een 6,5 inch AMOLED display met een resolutie van 2400 bij 1080 pixels. Doordat de camera verwerkt zit in een pop-up-mechanisme, beschik je over een randloos scherm zonder vervelende uitsnedes of inkepingen. De Reno2 Z maakt gebruik van een iets minder lang 6,5 inch display met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels.

Onder de motorkap vinden we bij de Reno2 een Snapdragon 730. Dit is dezelfde chipset waarover de Motorola One Zoom beschikt. De Reno2 is uitgerust met een MediaTek Helio P90. Beide Reno’s draaien op ColorOS 6.1, een softwareschil van Oppo gebaseerd op Android 9.0 Pie. Beide telefoons beschikken over een batterijcapaciteit van 4000 mAh en ondersteunen VOOC Flash Charge 3.0, waardoor je binnen een mum van tijd beschikt over een volle batterij.

Prijs en beschikbaarheid

De Oppo Reno2 kost 499 euro en is verkrijgbaar vanaf 18 oktober bij diverse webshops in de kleuren Luminous Black en Ocean Blue. De opslag bedraagt 256GB en er is 8GB RAM aanwezig. De Oppo Reno2 Z kost 349 euro, beschikt over 128GB opslag, 8GB RAM en is eveneens te koop vanaf 18 oktober.