Nieuws

Gerucht: Samsung Galaxy S11 krijgt bijzonder lang display

Ken je de Xperia 1 nog? Deze ultralange telefoon lijkt een inspiratiebron te zijn voor het Samsung Galaxy S11 ontwerp.

De geruchten in het smartphonelandschap volgen elkaar in rap tempo op. Waar we vorige maand nog volop bezig waren met de nieuwe Galaxy Note 10-serie, zo zijn we op dit moment alweer aan het zoeken naar nieuwe informatie over de Samsung Galaxy S11. Hoewel deze telefoon waarschijnlijk pas in februari of maart van 2020 verschijnt, lijkt er nu al de nodige info gelekt te zijn over het apparaat.

Samsung Galaxy S11 beeldverhouding

De informatie is gespot door GalaxyClub. Zij merkten op dat er een HTML5 benchmark plaats heeft gevonden met een toestel wat mogelijk gelinkt is aan de Galaxy S11. De test wordt uitgevoerd op een lage resolutie, iets wat gebruikelijk is. De resolutie bedraagt 854 bij 384 pixels. Dit komt neer op een schermverhouding van 20:9.

De lengte van het display doet ons denken aan de nieuwe Sony Xperia-smartphones. Zowel de Xperia 1 als nieuwe Xperia 5 beschikken allebei over een beeldverhouding van 21:9. Dat is nog een tikkeltje langer. Wellicht dat de beeldverhouding van 20:9 de sweet spot voor smartphones is.

Een ander voordeel van Samsung smartphones is One UI. deze nieuwe softwareschil is de opvolger van Samsung Experience, wat op zijn beurt weer de opvolger is van TouchWiz. One UI optimaliseert Android voor gebruik met één hand, waardoor zoveel mogelijk benodigde features binnen handbereik op het display staan afgebeeld.

Samsung line-up

Het is niet uitgesloten dat de benchmark niet getest is door een prototype van de S11. Samsung heeft immers nog de Galaxy A-serie, een toestellijn die sinds een jaar ook vaak als eerste wordt voorzien van nieuwe functies en designtrends. De komende tijd zal er vast en zeker meer informatie naar buiten komen over de Galaxy S-serie.

Lees meer: voegt Samsung Galaxy S- en Galaxy Note-serie samen?

gelektmobielsamsungsamsung galaxy s11

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN