netflix ondertitels

Netflix haalt in het derde kwartaal minder abonnees binnen, loeren Apple TV+ en Disney+ al om de hoek?


Gisterenavond stuurde Netflix een video en PDF-bestand de wereld in waarin het de laatste kwartaalcijfers toelicht. De resultaten tonen dat de streamingdienst iets minder (6.77 miljoen) nieuwe abonnees heeft binnengehaald dan verwacht (7miljoen).

Netflix haalt meer omzet

Maar het feit dat er minder abonnees zijn is niet persé slecht nieuws. Het bedrijf zelf denkt dat het lagere aantal nieuwe abonnees te wijten is aan de recente prijsstijging. Volgens Netflix haalt het bedrijf zo wel meer omzet. En met dat geld kan de streamingdienst dan weer investeren in betere content.


Volgens het bedrijf zelf zal Netflix geen last hebben van de opkomende concurrentie. De dienst heeft vandaag zo’n grote bibliotheek aan films en series dat het voor andere diensten als Disney+ en Apple TV+ jaren zal duren om nog maar te tippen aan de bibliotheek van Netflix.

Intussen werd het laatste seizoen van een van de populairste series, Stranger Things, in amper vier weken tijd door 65 miljoen huishoudens gekeken. Allemaal mooie cijfers. Ter vergelijking haalde de streamingdienst een grafiek boven waarbij het de Amerikaanse en Canadese markt naast elkaar stelt met concurrent Hulu als basis.

Netflix vs. Hulu
Netflix versus Hulu.

Opvallend

Wat ons nog opvalt in het kwartaalrapport is de totale omzet en het verschil met buitenlandse markten. Met buitenlands bedoelen we alle markten waar de streamingdienst aanwezig is buiten de Verenigde Staten. Zo is het opvallend dat er in de VS amper 60 miljoen abonnees zijn, terwijl dat elders in de wereld een totaal van 97 miljoen abonnees opbrengt. Zou het bedrijf dan toch gelijk hebben als het op concurrentie aankomt?


Gerelateerde artikelen

Netflix België: De beste nieuwe series en films – Oktober 2019

Netflix brengt weer veel leuk uit in Oktober. Een nieuwe Peaky Blinders, Shrek en nieuw materiaal vanuit de Breaking Bad-productie. Dat en meer in oktober.