Nieuws

In Google Maps kan je nu melding maken van ongelukken en flitsers

Google heeft een nieuwe functie toegevoegd aan Maps, waarmee gebruikers incidenten op de weg kunnen doorgeven.

Google Maps wordt steeds meer uitgebreid met functies die niet alleen handig zijn, maar die ook de veiligheid verbeteren. Zo werd er eerder al bekend dat er een stemassistent beschikbaar is in de app speciaal voor slechtzienden, nu is het ook mogelijk om ongelukken te melden.

 

Zeven soorten meldingen

Heel veel mensen maken inmiddels gebruik van Google Maps voor het navigeren. Of dat nu in de auto is, lopend op straat of op de fiets, genoeg mensen hebben met behulp van deze handige app hun bestemming kunnen bereiken. Maar Google denkt verder dan navigeren, en dus komen ze nu met een nieuwe functie waarmee mensen diverse meldingen kunnen maken. Dit is met name voor degenen die in de auto zitten en onderweg van alles tegenkomen. Dat kan bijvoorbeeld een auto-ongeluk zijn, maar ook een flitspaal. In totaal kun je zeven soorten meldingen doorgeven, naast een ongeluk en een flitser zijn dat; wegwerkzaamheden, files, een melding voor een rijbaan die is afgezet, een stilstaand voertuig en mogelijk gevaarlijk objecten op de weg. Dat kunnen bijvoorbeeld takken zijn die door een storm op de weg zijn beland, of spullen die uit een auto zijn gevallen.

Voor het eerst op de iPhone

Google gebruikt de informatie waarvan melding wordt gedaan samen met andere data om te bepalen waar er precies vertraging is. Dit geven ze vervolgens weer  door aan weggebruikers om ze zo via een andere route te leiden naar hun bestemming. De nieuwe functie wordt vanaf nu uitgerold in iOS, voor Android-gebruikers was de functie al beschikbaar. Het is nu voor het eerst dat ook mensen met een iPhone, melding kunnen maken van incidenten op de weg. Hier zie je hoe dit werkt.

Om gebruik te maken van de nieuwe functie is het wel belangrijk dat je de meest recente update hebt van Google Maps, versie 5.29 op iOS en 10.27.2 voor Android-telefoons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business