met Google

Via een kleine omweg kunnen iPhonegebruikers gratis foto's in originele kwaliteit uploaden in Google Foto's.

Steeds meer mensen gebruiken Google Foto’s. Waarom? De applicatie biedt je gratis de mogelijkheid om alle foto’s op je smartphone in de cloud te uploaden om te delen, albums te maken of af te spelen via bijvoorbeeld Chromecast. Google Foto’s is een fantastische app. Vooral voor iPhone-gebuikers, want die blijken een streepje voor te hebben.

Google Foto’s op iPhone

Vorige week meldde een gebruiker op Reddit dat eigenaars van een iPhone gratis hun foto’s in originele kwaliteit in Google Foto’s kunnen uploaden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Android-gebruikers, zij hebben de beperking van 15GB gratis of moeten bijbetalen via Google’s One-abonnement om hun foto’s in originele kwaliteit te uploaden.

Door een ‘bug’ in het systeem van de Foto’s app worden de foto’s van je iPhone wel in origineel formaat geüpload. Dat komt omdat Apple het HEIC-formaat hanteert waardoor het systeem op een efficiëntere manier foto’s van hoge kwaliteit kan opslaan. In principe is het een soort work-around van Apple waar Google geen rekening mee heeft gehouden.

Google
Zoals je rechts kan zien wordt de foto in HEIC-formaat geüpload.

Er wordt aan gewerkt

Jammer genoeg heeft de zoekmachinegigant hier ondertussen lucht van gekregen en werkt het aan een oplossing. En dat is jammer. Smartphones met premium een premium camera zouden ook de mogelijkheid moeten hebben om hun originele afbeeldingen te uploaden. En dan bedoelen we zonder daar extra voor te betalen.

Tot aan de Google Pixel 3 maakte het bedrijf het mogelijk voor eigenaars om hiervan gebruik te maken. Maar nu blijkt dat het bedrijf die gratis mogelijkheid voor de Pixel 4 heeft stopgezet. Eigenaars van een nieuwe Pixel-smartphone zullen vanaf nu dus ook gewoon moeten rekening houden met de 15GB. Of een One-abonnement afsluiten.