Nieuws, Tips

Workshop: Franse péage besparen met Péago (app niet meer beschikbaar)

Binnenkort op skivakantie naar Frankrijk? Gebruik dan Péago en bespaar op de péage in Frankrijk.

Update 30/06/2021: Deze workshop is niet meer van toepassing aangezien de Péago app niet meer beschikbaar is in de App Store of Google Play Store.


Als je van plan bent om met de wagen naar of door Frankrijk te reizen, is Péago de ideale reisapp op je smartphone. Je kan met een gerust hart op reis vertrekken en je weet exact waar en hoeveel tol je betaalt. 

Wij Belgen staan erom bekend om voor skivakanties vooral richting Frankrijk te trekken met de wagen. En reizen door Frankrijk staat gelijk aan péage betalen. Het gebeurt nog al te vaak dat toeristen onvoorbereid aan een tolpoort aankomen. Péago helpt je voorbereid te reizen én laat je besparen op tolwegen. Ook navigatie-app Waze werkt aan een functie waarmee je de péage op voorhand kan berekenen. Echter is die functie momenteel nog niet beschikbaar in Europa. 

STAP 1 / BEPAAL JE ROUTE

Download de Péago-app in de App Store (iOS) of Play Store (Android) en open hem. Je moet geen account aanmaken, dus je kan meteen aan de slag gaan. Vul in de eerste stap je route in en kies onder welke klasse je voertuig valt. Tik op bereken en Péago geeft jou een overzicht waar je een kaartje moet nemen, waar je betaalt en hoeveel je betaalt.

Vul je route in zodat Péago de exacte prijs kan bepalen.

STAP 2 / WEES VOORBEREID 

Ga verder en tik op startPéago zal je nu tot bij aankomst begeleiden en drie kilometer voor elke tolpoort een melding geven. Als je onderweg van route verandert omdat je bv. een leuk stadje passeert, past de app zich aan. Péago zal een nieuwe route genereren en dat ook laten weten. Zo ben je voorbereid. En route! 

Start de begeleiding en laat de app het werk voor jou doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business