Motorola lijkt te werken aan een nieuwe Android One-smartphone, de eerste met een Exynos SoC. De Motorola One Vision verschijnt mogelijk later dit jaar en heeft ook een 21:9 scherm.

Heb je last van trypofobie bij het zien van de iPhone 11 Pro? De Nokia 9.1 PureView gaat hier vermoedelijk weer een stapje overheen.

Het is iets meer dan een halfjaar geleden dat HMD Global, het moederbedrijf achter de Nokia-smartphones, op de proppen kwam met de Nokia 9 PureView. Deze high-end smartphone beschikt over maar liefst vijf lenzen aan de achterzijde. Vergeleken met de iPhone 11 Pro zal menig persoon met trypofobie pas echt gruwelen van de 9 PureView. Eenzelfde recept lijkt weggelegd te zijn voor de Nokia 9.1 PureView.

Nokia 9.1 PureView gelekt

Een nieuwe leak van 91Mobiles (via MySmartPrice) toont de mogelijke opvolger van de Nokia 9 PureView, die wederom over een pentalens beschikt. De tweede versie van de high-end toestellijn krijgt naar verluidt de beschikking over een waterfall display, wat neerkomt op extreem gebogen schermranden. Opvallend, aangezien na de Nokia 8 Sirocco geen enkele telefoon van HMD een gebogen scherm heeft.

Verder valt op dat er vrijwel geen rand onder het display aanwezig is. De bovenzijde is daarentegen wel iets makkelijker te spotten. Daar zit vermoedelijk een sensor of twee in verwerkt, waaronder de frontcamera en een mogelijke infraroodcamera, evenals een speaker voor telefoongesprekken.

De ronde camera-opzet doet ons denken aan de OnePlus 7T, maar dan met meer lenzen. Of er net als bij de reguliere Nokia 9 PureView ook enkel reguliere en monochroomlenzen aanwezig zijn, is op dit moment nog niet bekend. Wel lijkt er naast de ronde camera-opzet een Time of Flight-sensor verpakt onder de LED-flitser. Met deze lens is een smartphone in staat om op geavanceerde wijze diepte te meten.

Meer info

In de renders hierboven zien we dat er (weer) geen ruimte is vrijgemaakt voor een hoofdtelefooningang. Het ziet ernaar uit dat Nokia voor haar high-end toestellen geen 3,5mm ingang meer gaat implementeren.

Over de Nokia 9.1 PureView is er nog niet al te veel verschenen. Aangezien de Nokia 9 PureView pas in het voorjaar van 2019 verscheen, verwachten we niet dat zijn opvolger dit jaar nog op de markt verschijnt.