Nieuws

Pokémon GO krijgt globale online duelmodus

Pokémon GO gaat een nieuwe speelmodus krijgen. Vanaf begin 2020 kunnen trainers het opnemen tegen spelers over heel de wereld.

Niantic, ontwikkelaar van het spel Pokémon GO, kondigde via zijn blog een gloednieuwe speelmodus voor de game aan. Die zal GO Battle League heten. Het is in feite vooral een uitbreiding van het battle-systeem.

De vaak legendarische gevechten uit de cartoonreeks droegen in grote mate bij tot het succes van Pokémon. Ook in de allereerste games voor de Gameboy waren de 1 vs 1 duels voor vele spelers het favoriete aspect. Geen groter gloriemoment dan wanneer je de Pokémon van je vrienden kon aftroeven. Een battlemodus kon dan ook niet ontbreken toen Pokémon GO gelanceerd werd.

Voorlopig waren zulke battles enkel lokaal beschikbaar. Door het veroveren van gyms kon je samen met je teamgenoten de buurt veroveren. Nu wil Niantic ook online battles introduceren. Door naar bepaalde locaties te wandelen, kan je deze gevechten vrijspelen. Zo kan je het opnemen tegen Pokémontrainers van over heel de wereld. Door battles te winnen, kan je stijgen in de globale ranking en wie weet uitgroeien tot de beste Pokémontrainer ter wereld.

Veel details geeft Niantic nog niet. Ze zeggen in de blogpost binnenkort een video te delen met meer details. Wel moet de speelmodus ‘begin 2020’ geïntroduceerd worden. Zorg dat je Pikachu of Charizard tegen dan klaar is voor de strijd!

Als je Pokémon GO speelt, kom je Pokémon tegen op de meest bizarre plaatsen

Gotta catch ‘em all

Pokémon Go bestaat inmiddels al drie jaar. Het spel verscheen op 16 juli 2016 in België. Het succes was enorm. In de Verenigde Staten was het spel na nog geen week al 7,5 miljoen keer gedownload. Ook Nintendo plukte er de vruchten van: de waarde van het bedrijf steeg in een klap met 8 miljard euro. Het ging zelfs zo ver dat bedrijven als McDonald’s contracten sloten met Nintendo om hun restaurants te voorzien van ‘pokeshops’ of ‘gyms’ om spelers te lokken.

Het spel sloeg er als geen ander in om spelers massaal op straat te krijgen. Daarvoor kreeg het lof van artsen en psychologen omdat het een positieve invloed had op de fysieke en mentale gezondheid van gamers. De ontwikkelaars roepen hun community ook regelmatig op tot prosociaal gedrag, zoals afval opruimen. Maar het succes had ook zijn keerzijde. De massale aanwezigheid van spelers op straat leidde wel eens tot onvoorzichtigheid in het verkeer. Het aantal meldingen van overlast steeg ook aanzienlijk.

Het succes mag dan misschien niet meer zo enorm zijn als bij de lancering, Pokémon GO is nog steeds zeer populair. Door het invoeren van deze online multiplayer, laat Niantic zien dat het hun spel zo lang mogelijk in leven wil houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business