Netflix

Wie vandaag zijn account deelt moet beginnen oppassen. Netflix denkt eraan om het delen van accounts te gaan inperken.


Dat vertelde Netflix’ financieel directeur Spencer Neumann na de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. Vandaag is het redelijk eenvoudig om je Netflix-account met anderen te delen als goedkoper alternatief. “Netflix bekijkt nu hoe het onderling delen van accounts op een zo vriendelijk mogelijke wijze kan worden ingeperkt”.

Netflix vs. de rest

In een interview met Mobile Syrup vertelde Neumann dat Netflix alles nauw in de gaten blijft houden. Gebruikers delen hun accounts en de videostreamingdienst wil daar iets aan gaan doen. Net zoals bij Disney+ het geval is. Voor een lagere prijs krijg je toegang tot de gehele bibliotheek, maar het wordt onmogelijk om je account te gaan delen.

Momenteel is het niet duidelijk wat Neumann concreet bedoelde met “een zo vriendelijk mogelijke manier”. Zelf gaf hij geen aanwijzingen die duiden op een nieuwe controlefunctie in het streamingplatform.


Hoe zit dat nu juist?

Vandaag verschilt Netflix met zijn ‘gedoogbeleid’ van diensten als Disney+. Abonnees kunnen hun account op een onbeperkt aantal apparaten instellen. Dat wil zeggen dat je moeiteloos je account met vrienden en familie kan delen om de maandelijkse prijs te drukken.

Dat gedoogbeleid heeft het bedrijf altijd bewust gehanteerd. Echter lijkt daar nu wel verandering in te gaan komen. Misschien begint CEO Reed Hastings dan toch te beseffen dat strengere regels de put van miljarden dollars iets meer kan bijvullen.


Gerelateerde artikelen

Netflix België: De beste nieuwe series en films – Oktober 2019

Netflix brengt weer veel leuk uit in Oktober. Een nieuwe Peaky Blinders, Shrek en nieuw materiaal vanuit de Breaking Bad-productie. Dat en meer in oktober.