Nieuws

BBC vecht tegen censuur door nieuwssite ook op dark web te lanceren

Overheidscensuur van het internet is een probleem in verschillende landen. Overheden verbannen websites die content hosten die nadelig zou kunnen zijn voor het imago van het land.

De BBC vecht daar nu tegen terug door hun internationale nieuwssite ook toegankelijk te maken op het dark web. Daar kan toegang verkregen worden tot de website door middel van de Tor-browser.  

Wanneer iemand zich toegang verschaft tot de Tor-browser, wordt de locatie en identiteit van die gebruiker versleuteld door middel van verschillende lagen van encryptie. Vaak wordt Tor geassocieerd met illegale activiteiten, maar ook journalisten en activisten maken gebruik van de browser.  

Om de alternatieve versie van de BBC-website te kunnen bekijken, kan je surfen naar bbcnewsv2vjtpsuy.onion. Dat adres werkt niet in een reguliere browser, maar dus wel in Tor. BBC zegt dat de content ook beschikbaar zal zijn in andere talen dan het Engels, zoals het Arabisch, het Perzisch en het Russisch. In de officiële aankondiging vermeldde de BBC met nadruk dat hun content geblokkeerd is in China, Iran en Vietnam. Met dit laatste nieuwe project wil de BBC trouw blijven aan de missie waar het voor staat; namelijk iedereen ter wereld betrouwbaar nieuws verschaffen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business