Het officiële onderzoek naar de fatale crash van een Tesla Model S is afgerond. De autobouwer en het Autopilot-systeem zijn vrijgepleit van schuld aan het ongeval.

Donald Trump liet op Twitter weten dat hij de iconische thuisknop terugwil op zijn iPhone. Laat dat swipen maar achterwege.

In 2017 stopte Apple met de ontwikkeling van de thuisknop in zijn iPhonemodellen. Toen al was het duidelijk; voor heel veel fanatieke iPhonegebruikers betekende dat wat aanpassing. Echter zijn mensen intussen al lang vergeten hoe de iPhone toen gebruikt werd. Behalve één fossiel.

Donald Trump vs. Tim Cook

Vorige week vrijdag tweette Donald Trump (gericht aan CEO Tim Cook) dat de thuisknop op de iPhone VEEL beter is dan de gekende swipe. Daarmee lost Trump met al zijn aanhang en aanzien meteen een stevig schot richting Apple.

Het is momenteel niet duidelijk waarom Trump zo plots over de thuisknop begint en daarmee Tim Cook om uitleg vraagt. We zijn intussen meer dan twee jaar verder. Van oude koeien gesproken. Ondertussen heeft Tim Cook nog niet gereageerd. Vermoedelijk is hij dat ook niet meer van plan.

Niet de eerste

Het is niet de eerste keer dat mijnheer Trump van zich laat horen over het design van de iPhone. Al in 2013 en 2014 schreef hij op Twitter uitgebreid over de slechte keuzes die Apple maakt bij de ontwikkeling van zijn nieuw model. Hij haalt daarbij zelfs Steve Jobs aan die zich volgens Trump “nog eens omdraait in zijn graf”.