iphone

De meest recente iPhone 5 beveiligingsupdate moet verplicht worden geïnstalleerd, zo meldt Apple. Gebruikers die dit vertikken, kunnen voor ongewenste verrassingen komen te staan.

Advertentie

Weet jij nog wat je op 12 september 2012 aan het doen was? Wij in ieder geval niet meer. Toch was het een belangrijke dag voor Apple: op die dag presenteerde het de iPhone 5, het nieuwste high-end apparaat van de fabrikant uit Cupertino. De (achteraf gezien) kleine smartphone bracht vele miljoenen in het laatje, en is ruim 7 jaar na dato nog altijd in gebruik door sommige consumenten. Willen ze er gebruik van blijven maken, dan dienen ze wel de meest recente iPhone 5 beveiligingsupdate te installeren.

iPhone 5 beveiligingsupdate

Gebruikers van de iPhone 5 moeten vóór 3 november de nieuwste beveiligingsupdate geïnstalleerd hebben, zo meldt iCulture. Het gaat om iOS 10.3.4. Vertik je het als gebruiker om de meest recente iPhone 5 beveiligingsupdate te installeren, dan kan dat jou duur te komen staan. Na 3 november word  je namelijk zonder iOS 10.3.4 niet meer toegelaten tot de Apple App Store, iCloud, email, internet, en diverse andere internetgerelateerde services.

Het is opmerkelijk dat Apple het gebruikers verplicht om te updaten naar een nieuwe iOS-versie. Doorgaans hebben gebruikers zelf de keuze. iOS 10.3.4 is in juli uitgebracht als bugfix-update voor oudere apparaten, wat onder meer een fout in locatiefuncties moest oplossen.

iOS 10.3.4 downloaden

Gebruikers die willen updaten, moeten als volgt te werk gaan: open de instellingen-applicatie op je iPhone, en tik vervolgens op ‘Algemeen’ en vervolgens op ‘Software-update’. Als het goed is, verschijnt er nu een updatemelding in beeld. Druk op installeren en jouw iPhone 5 beveiligingsupdate wordt binnengehaald.

Lukt het je om de een of andere reden niet om jouw iPhone 5 vóór 3 november te updaten naar iOS 10.3.4? Dan kun je deze update niet meer via jouw iPhone binnenhalen. Je dient dan je iPhone 5 op een computer aan te sluiten en de update via iTunes binnen te halen. iOS 10.3.4 zal overigens, mits er geen grote problemen meer worden opgespoord, de laatste update zijn voor de iPhone 5. Apple is namelijk al enkele jaren gestopt met het beschikbaar maken van haar nieuwste iOS-versie voor de iPhone 5.