Nadat de IFA-beurs in Berlijn begin deze week werd afgerond, stelde Apple woensdag zijn nieuwe iPhones voor. En onze redacteur Cédric zei z'n Telenet-lijn voorgoed vaarwel.

De Xiaomi Mi CC9 Pro wordt volgende week dinsdag officieel uit de doeken gedaan. Is deze camerakoning iets voor jou?

Xiaomi timmert al een tijdje hard aan de weg om meer marktaandeel te vergaren in Europa, waarvan de Benelux natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel is. We hebben dit jaar al diverse mooie telefoons van de Chinese fabrikant mogen verwelkomen. Denk bijvoorbeeld aan de Xiaomi Mi 9 en Xiaomi Mi 9T. Er komt echter nog veel meer moois aan, zo valt te zien aan de nieuwe Xiaomi Mi CC9 Pro teaser.

Xiaomi CC9 Pro teaser

De Mi CC9 Pro is de nieuwste high-end telefoon van Xiaomi en moet volgende week uit de doeken worden gedaan, zo blijkt uit een bericht van Xiaomi op het Chinese sociale medium Weibo. De Xiaomi Mi CC9 Pro beschikt over maar liefst vijf camera’s, te beginnen met één 108-megapixellens. De 108-megapixellens kennen we al van de Xiaomi Mi Mix Alpha, een conceptsmartphone die we waarschijnlijk minder snel in de Benelux mogen verwachten dan de Mi CC9 Pro.

Xiaomi Mi CC9 Pro

Xiaomi heeft nog niet bekendgemaakt welke functies de overige lenzen hebben. We vermoeden in ieder geval dat er minstens één groothoeklens en één telefotolens aanwezig zijn. Andere veelgebruikte cameralenzen zijn een dieptesensor, Time of Flight-camera, monochroomlens en macrolens. Wel zien we al dat de Xiaomi Mi CC9 Pro gebruikmaakt van een dubbele LED-flitser.

Niet uniek

Hoewel de camera-opzet er in de teaser bijzonder uniek uitziet, is het zeker niet de eerste smartphone met vijf cameralenzen aan de achterzijde. Zo is een halfjaar geleden namelijk de Nokia 9 Pureview uit de doeken gedaan. Deze beschikte ook over vijf cameralenzen. Het ging hier echter om reguliere sensoren gecombineerd met monochroomlenzen. De camera-opzet was dan ook niet heel multifunctioneel te noemen.