Huawei was tijdens IFA naast de onthulling van de HiSilicon Kirin 980 SoC ook nog bezig met iets anders, het bedrijf kwam namelijk ook met de Huawei Mate 20 Lite. Na uitgebreid het toestel te hebben bekeken is mijn uitspraak in deze 'zaak' nu ook klaar.

De Nintendo Switch is op weg om één van de meest succesvolle Nintendo-consoles aller tijden te worden.

Ook Nintendo heeft de bedrijfsresultaten van juli tot en met september bekend gemaakt. En daaruit blijkt heel duidelijk het succes dat de Nintendo Switch kent. De console kwam in maart 2017 uit, maar van een terugval is nog absoluut geen sprake. Afgelopen zomer werden er nog eens 2,85 miljoen Switch-consoles verkocht. Dat kan deels verklaard worden door de upgrade die de Switch kreeg, die onder andere de batterijduur aanzienlijk verlengt.

De Switch is nu in totaal al meer dan 40 miljoen keer verkocht. Daarmee is de Switch nu al de derde meest verkochte gameconsole die Nintendo ooit op de markt bracht. Maar om de grootste Nintendoconsole aller tijden te worden, zal de Switch het moeten opboksen tegen twee legendes. De Super Nintendo Entertainment System – kortweg SNES- komt al wel in de buurt (49 miljoen), maar de recordhouder NES is met 75 miljoen verkochte exemplaren nog veraf.

Nintendo Switch Lite

In dit kwartaal zagen we ook de Nintendo Switch Lite verschijnen. Dit is de portable versie van de Switch. Hoewel deze nog maar sinds 20 september beschikbaar is, ging deze toch al bijna 2 miljoen keer over de toonbanken. Tel dat bij de verkoopcijfers van de gewone Switch op en je weet dat ze bij Nintendo in het geld zwemmen. Voor de Switch Lite zal het nog een straffere prestatie zijn om uit te groeien tot de beste portable console van Nintendo (en aller tijden). De Gameboy Advance werd in totaal 81,5 miljoen keer verkocht. Maar als het succes van Switch Lite aan dit tempo verder gaat, heeft Nintendo in ieder geval weer een waardige opvolger in huis.

Nieuwe releases

Om de verkoop van de Switch in stand te houden, slaagde Nintendo er ook in om deze zomer weer enkele straffe releases aan het aanbod games toe te voegen. Link’s Awakening, de laatste game uit de legendarische Legend of Zelda-reeks, was met meer dan 3 miljoen verkochte stuks de bestseller deze zomer. Fire Emblem: Three Houses was een andere game die veel success kende.

Nintendo is zeker niet van plan het in het komende kwartaal rustiger aan te doen. In oktober kwamen al enkele van de grotere titels uit zoals Luigi Mansion’s 3, maar het beste moet nog komen tegen de feestdagen. Op 15 november zien we weer twee nieuwe Pokémon-games verschijnen: Sword en Shield. En de verkoopcijfers van Pokémon-games stellen zelden teleur.

Naar Pokémon Sword en Shield wordt al volop uitgekeken door Pokémon-fans.

 

LEES MEER: Maak van je smartphone een Switch met de Razer Junglecat