Nieuws

Apple TV+ officieel beschikbaar: dit moet je weten

Apple TV+ is vanaf vandaag beschikbaar. Wij vertellen je meer over de mogelijke proefperiode, het aanbod én hoe je de dienst één jaar lang gratis kunt bekijken.

De wereld van streamingdiensten lijkt de afgelopen jaren wat vastgelopen te zijn. Grote platforms als Netflix en Amazon bezetten het overgrote deel van de huishoudens wereldwijd, terwijl kleine concurrenten worden opgeslokt of maar een kleine rol van betekenis spelen. Over een paar weken moet Disney Plus daar verandering in gaan brengen. Apple doet echter ook een duit in het zakje met Apple TV+, maar deze dienst is eigenlijk niet te vergelijken met andere streamingdiensten.

Apple TV+ officieel beschikbaar

De nieuwe dienst Apple TV+ is vanaf vandaag beschikbaar op alle Apple-apparaten, waaronder iPhones, iPads, Macs, Apple TV, en iPods. Het aanbod van Apple TV+ bestaat uit minder dan tien series. Ja, dat lees je goed: Apple kiest voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het gaat om exclusieve series, waarbij er vaak gebruikgemaakt wordt van A-acteurs. Hieronder nemen we in vogelvlucht de Apple TV+ content die nu of zeer binnenkort beschikbaar is met je door.

See

Deze fantasy thriller speelt zich 600 jaar in de toekomst af. De wereld ziet er zwart uit. Althans, voor de bewoners op aarde dan. Door een virus is bijna de hele mensheid uitgeroeid, en de overlevenden zijn allemaal blind. De serie gaat om twee nieuwgeboren die tegen de verwachting in wél kunnen zien. De (blinde) koningin wil echter koste wat kost deze kinderen in haar macht krijgen. Hoofdrollen zijn weggelegd voor onder meer Jason Momoa en Alfre Woodard.

Dickinson

Deze serie speelt zich af in de 19e eeuw en vertelt het verhaal van poëet Emily Dickinson. Deze semi-comedyfilm zit vol met zwarte humor over botsende gezinnen en families, gezien door de ogen van jonge dichteres Emily. De jongedame doet er alles aan om haar stem te laten horen. De hoofdrol wordt vertolkt door Hailee Steinfeld, die je wellicht al kent van de films True Grit en Bumblebee.

For All Mankind

Hoe zou de wereld zijn als de ruimtewedloop nooit afgelopen was? Een van de mogelijke antwoorden op die vraag zien we in For All Mankind, dat het verhaal vertelt van een Amerika waarin NASA met het ruimtevaartprogramma hét middelpunt van de Amerikaanse droom is en blijft voor komende generaties. In de serie volg je enkele NASA-astronauten en hun gezinnen in de strijd om de ruimte. Hoofdrollen zijn onder meer weggelegd voor Joel Kinnaman, Michael Dorman en Wrenn Schmidt.

The Morning Show

Het verhaal over de wereld van ochtendnieuws is misschien wel de meest interessante voor gebruikers van Apple TV+, al is het alleen maar vanwege het feit dat Apple enkele A-sterren heeft weten te strikken voor deze serie. Grote sterren als Steve Carell, Reese Witherspoon en Jennifer Anniston vertolken enkele hoofdrollen. In deze serie volgen we het reilen en zeilen achter de schermen bij deze shows, die vaak veel grimmiger is dan je wellicht denkt.

https://www.youtube.com/watch?v=eA7D4_qU9jo

Ghostwriter

Deze serie is een remake van de gelijknamige serie uit de jaren negentig. Vier kinderen doorzoeken een buurtboekwinkel. Door een mysterieuze geest worden ze samengebracht. Hoewel ze elkaar niet kennen, moeten ze de samenwerking aangaan om personages uit fictieve literatuurwerken te bevrijden. De hoofdrollen worden ingevuld door Isaac Arellanes, Hannah Levinson en Amadi Chapata.

Snoopy in Space

Wie kent Snoopy nu niet? Speciaal voor Apple TV+ keert deze inmiddels legendarische serie terug met een gloednieuw avontuur. In Snoopy in Space zien we hoe Snoopy het weet te schoppen tot astronaut. Samen met de bemanning van de Peanuts en Charlie Brown gaan zij op ontdekkingsreis naar de maan en ver daar voorbij.

The Elephant Queen

Bij Apple TV+ is er ook ruimte vrijgemaakt voor wat schoonheid van de natuur. The Elephant Queen is een documentaire over matriarch Athena die met haar olifantenkudde een bijzonder indrukwekkende reis maakt. De serie wordt verteld door Chiwetel Ejiofor. Hoewel de naam je misschien niet meteen iets zegt, herken je de stem mogelijk van The Lion King-remake; Chiwetel zorgde voor de stem van Scar.

Helpsters

De serie Helpsters behoort tot de laatste series die je vanaf het begin kunt bekijken. Hij doet je wellicht denken aan Sesamstraat. Dat is niet zo gek, aangezien het door dezelfde makers geproduceerd is. Cody en zijn team vrolijke monsters lossen allerlei problemen van bewoners op.

Truth Be Told (6 december)

Deze serie vertelt het verhaal van een podcastmaker, genaamd Poppy Parnell. Zij verdient haar brood met podcasts over moordzaken en andere misdaden. Haar materiaal is razend populair in de VS, waardoor ze vrij veel macht heeft. Zoveel macht zelfs dat een onschuldige man zelfs opgesloten wordt en aangeklaagd is voor moord. De serie van Apple toont stukje bij beetje  het echte verhaal van deze moordzaak. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Octavia Spencer, Lizzy Caplan en Aaron Paul.

Servant (28 november)

Deze thriller van M. Night Shyamalan vertelt het verhaal van een rouwend echtpaar, getroffen door een afschuwelijk drama. Door alle ernstige gebeurtenissen wordt hun huwelijk flink op de proef gesteld. Shyamalan ken je wellicht van thrillers als Unbreakable en Glass. Hoofdrolspelers zijn Lauren Ambrose, Toby Kebbell en Rupert Grint.

Overige series

Verdere series die nog moeten verschijnen zijn: Hala, een verhaal over een 17-jarige die in de knoop zit met zichzelf. De tiener is streng islamistisch opgevoed, maar woont in de grote stad. Ook draagt ze een geheim met zich mee wat haar familie mogelijk uit elkaar trekt. Een andere verwachte serie is er een met Oprah Winfrey. Deze Hollywood-ster gaat in haar nieuwe serie met schrijvers uit heel de wereld het gesprek aan, deze schrijvers hebben allemaal een bijzonder verhaal te vertellen.

Prijs en beschikbaarheid

Apple TV+ is vanaf vandaag in 100 landen beschikbaar. In de Benelux betaal je 4,99 euro per maand voor de dienst. Je kunt voor dit bedrag onbeperkt met je hele gezin kijken naar het aanbod van Apple. Koop je vanaf vandaag een nieuw of refurbished Apple-apparaat? Dan krijg je gratis één jaar lang Apple TV+. Voor iedereen die geen Apple-product binnenkort in huis haalt, is er een proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business