De Surface-lijn van Microsoft blijft erg rendabel voor Microsoft. Het bedrijf kon 21 procent meer omzet halen uit Surface-producten en ook Azure en Office blijven hun vruchten afwerpen.

De incognitomodus van Google Maps is vanaf nu te gebruiken in de app. Hier lees je hoe je de nieuwe functie activeert.

Advertentie

Eerder lieten we weten dat Google bezig was met het testen van een incognitomodus en nu is het dan eindelijk zover, de nieuwe functie is klaar voor gebruik.

 

Waarde aan privacy

Met de introductie van de incognitomodus laat Google zien dat zij de privacy van hun gebruikers belangrijk vinden. Het werkt namelijk zo, bij gebruik van de app worden de locatie waar je naartoe navigeert en de zoekopdrachten niet opgeslagen zodra de incognitomodus ingeschakeld is. Deze gegevens worden dus niet opgeslagen in je Google-account, wat voorheen wel het geval was. Het is dus niet te zien in de app, waar je je op een bepaald moment bevindt. En dat is voor veel mensen een voordeel. De modus was ook al beschikbaar in Chrome.

Incognitomodus activeren

De incognitomodus is dus vanaf nu beschikbaar, maar hij is wel gefaseerd uitgerold dus het kan zijn dat de nieuwe functie niet meteen verschijnt in de app. Wij zouden zeggen, probeer het even uit en mocht de functie nog niet te zien zijn, kun je het op een later moment weer checken. Je activeert de functie als volgt: zodra je Google Maps geopend hebt, klik je rechtsboven op je profielfoto. Er verschijnt dan een venster met een aantal opties, een daarvan is genaamd: ‘activeer hier de incognitomodus’ deze optie is ook te herkennen aan het symbool van een hoed met daaronder een zonnebril. Klik hierop en de incognitomodus staat aan. Vanaf nu kun je dus navigeren/browsen zonder dat Google met je meekijkt, en elke stap die je zet volgt. Een hele geruststelling wat ons betreft.

Advertentie