Telecomoperator Orange brengt een ontwikkelaarspakket uit waarmee bedrijven zelf een eigen IoT-dienst kunnen uitbouwen. Het moet organisaties helpen met het ontginnen van de mogelijkheden.

WhatsApp heeft er een nieuwe functie bij. Met een nieuwe privacy-instelling bepaal je zelf wie je aan groepsgesprekken kan toevoegen.

Na een testperiode in India heeft WhatsApp de nieuwe functie in verband met groepsuitnodigingen wereldwijd uitgerold.

WhatsApp in India

Ook in India is WhatsApp heel populair. Veel technologiebedrijven gebruiken India tegenwoordig voor beta functies en testgroepen. Met de nieuwe WhatsAppfunctie krijg je drie mogelijkheden voorgeschoteld. Daarbij kies je wie je een groepsuitnodiging kan sturen: iedereen, opgeslagen contacten of helemaal niemand.

Voor de wereldwijde uitrol heeft het bedrijf de term ‘niemand’ vervangen door ‘mijn contacten behalve’, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om bepaalde contacten uit te sluiten. Zo blijft het geen alles-of-niets spelletje.

April

In April al werd in de code van WhatsApp een hint naar deze nieuwe functie gevonden. Wil je ook gebruikmaken van deze functie? Zorg dan dat je de laatste update van de berichtenapplicatie geïnstalleerd hebt.

Om de nieuwe Privacy-functie in te stellen ga je in de applicatie naar instellingen > account > privacy > groepen > selecteer wie je wel/niet wil toestaan voor groepsgesprekken.

 

whatsapp
Handig wanneer je niet wil dat iedereen je zomaar aan een groep kan toevoegen.