De Europese lidstaten bereiken een akkoord over de licenties voor de 5G-frequenties. Uit die nieuwe regelgeving volgt dat de frequentieblokken voor een periode van 20 jaar worden geveild, maar dat vinden de Europese telecomoperatoren te kort.

Disney heeft zijn kwartaalcijfers gepubliceerd. Ondanks dat de verwachtingen niet zo goed waren, is de omzet toch flink gestegen.


Analisten hadden geen al te hoge verwachtingen van de financiële resultaten die Disney voor deze zomer zou neerleggen. Maar al bij al heeft Disney de analisten in het stof kunnen laten bijten. Want de cijfers zijn een stuk beter dan verwacht. 1-0 voor Disney!

Vooral de omzet is heel sterk gestegen. De omzet is op jaarbasis al gestegen tot 19,1 miljard dollar. Dat is een derde meer dan wat Disney vorig jaar in zijn boeken kon schrijven. Die sterke stijging kunnen toegeschreven aan hun meest recente blockbusters die deze zomer in de bioscoop te zien waren. Toy Story 4 deed het met wereldwijd een omzet van 1,07 miljard dollar uitstekend. Maar de echte topper van deze zomer was de remake van The Lion King. Die deed de kassa flink rinkelen voor Disney: hij bracht 1,65 miljard dollar op. Ook de vele pretparken hebben het afgelopen zomer goed gedaan.


Winst daalt

De nettowinst voor Disney bedraagt 785 miljoen dollar. Een flink bedraag, maar toch een beetje minder in vergelijking met een jaar geleden, zo’n twee derde. Maar de analisten hadden een sterkere daling verwacht. Dat komt omdat Disney al flink geïnvesteerd heeft in de voorbije maanden om van Disney+ (dat op 12 november in de Verenigde Staten, Canada en Nederland uitkomt) een succes te maken. Het nam ook in maart 21th Century Fox over voor 63 miljard dollar.

Mede door de release van Disney+ is het al ontzettend uitkijken naar de volgende kwartaalcijfers die Disney begin volgend jaar zal publiceren. Naast Disney+ komt de nieuwe Star Wars-film Rise of Skywalker rond de kerstperiode in de bioscopen. Die film zal gegarandeerd ook heel wat inkomsten binnenbrengen voor Disney.

 


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.